På fredag den 7 februari 2020 anordnar NTI Gymnasiet en Rocket Tournament i Stockholm. Här finns all info.

Raketuppskjutning i Stockholm

NTI Gymnasiet i samarbete med Astronomisk ungdom och Roffes modellflyg och raketer anordnar på fredag en Rocket Tournament som går ut på att skjuta upp en raket så högt som möjligt i luften. Eleverna får själva programmera en Arduino med sensorer för att mäta raketens tryck och altitud. Tävlingen innebär att eleverna behöver applicera sina kunskaper inom Matematik, Fysik och Teknik för att skapa en raket.

Samarbete mellan skolor över hela Sverige

Lagen kommer från olika NTI Gymnasier över hela Sverige: Örebro, Nacka, Västerås, Solna, Vetenskapsgymnasiet Helsingborg och NTI Helsingborg, Vetenskapsgymnasiet Stockholm, Södertörn och Uppsala.

Tidsschema

Mjukstart: 9.30

Första raketuppskjutningen: ca 10.05

Vägbeskrivning

Från Stockholm Central (eller Odenplan): Ta pendeln till Barkarby. Rör er ut från pendelstationen och gå i riktningen mot grönområdet. Om ni skulle behöva ytterligare assistans för att hitta platsen så knappa in “Norra Igelbäckens naturreservat” på GPS.

Lego-människa med raketkostym och ballong