Måndag den 4 februari arrangerar NTI Vetenskapsgymnasiet för första gången en sommarjobbsmässa i skolans lokaler på Kungsholmen. Under en eftermiddag får lokala företag chansen att träffa gymnasieelever som söker extra jobb till helger och inför sommarlovet. 

– Det rör sig om företag som behöver hjälp med att lösa sina vikariebehov under semestermånaderna, berättar initiativtagare Magnus Odung, rektor på NTI Vetenskapsgymnasiet på Kungsholmen. – Vi tycker upplägget är ett win-win koncept där våra elever på ett enklare sätt får chansen att träffa företag som behöver extra personal under sommaren.

Många företag är intresserade

Flera företag har nappat på förslaget att komma till skolan för att berätta om sina verksamheter och träffa skolans elever. Kronans Apotek är ett av de företag som kommer delta, då tre av kedjans totalt 300 butiker är förlagda på Kungsholmen nära skolan.

– Jag ser det som en bra chans för oss att komma ut och träffa ungdomar, berättar Zakia Eskandari från Kronans Apotek på St Eriksgatan. – Vi behöver alla hjälpas åt för att guida ungdomarna till deras framtida arbetsliv.  För oss är detta en möjlighet att hitta timanställd personal till eftermiddagar och helgpass samtidigt som vi får chansen att berätta för eleverna om möjligheterna i branschen.

 

Eleverna på NTI Vetenskapsgymnasiet läser det naturvetenskapliga programmet och teknikprogrammet. Företagen som anmält sitt intresse består av allt från apotek och techföretag till kaféer och restauranger såsom SNÖ Gelateri och 7 Eleven.

NTI Sommarjobbsmässa äger rum måndag 4 februari mellan kl 15-16 på Sysslomansgatan 18. För mer information eller besök i samband med mässan – kontakta rektor Magnus Odung.

Som elev på ett NTI Gymnasie i Stockholm finns många möjligheter till sommarjobb.