Det blev storslam för NTI Gymnasiet Kronhus på göteborgsregionens UF-mässa i veckan. Skolans lärare Dennis Larsen fick pris som Årets UF-lärare och elever på skolan kvalificerade sig för SM genom sina egna UF-företag.

Totalt deltog 1300 gymnasieelever med 340 UF-företag på den regionala UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt”. Bäst gick det för UF-företaget Worth från NTI Gymnasiet Kronhus som kammade hem inte mindre än tre priser, bland annat förstapriserna som Årets UF-företag och Årets samhällsentreprenör. Skolans ekonomilärare Dennis Larsen vann pris för Årets UF-lärare.

På NTI Kronhus har nästan alla elever i årskurs 3 ett UF-företag igång, oavsett om man studerar IT, Handel, Ekonomi eller Teknik.

– Vi förbereder elevernas entreprenöriella förmågor under i årskurs 1 och 2, säger Anna Robertsson, rektor på NTI Kronhus.

– Lärarlaget arbetar som ett team runt eleverna så de får konkret stöttning av olika professioner, som exempelvis retorik av språklärarna, layout av lärare i grafisk kommunikation etc. Eleverna får bland annat pitcha företagsidéer inför ett draknäste, träna i att generera idéer samt kommunicera budskap i tal, skrift och bild, säger Anna Robertsson.

Nu siktar de vinnande UF-företagen från Göteborg in sig på SM-finalen i Stockholm. Den 6-7 maj där de får chansen att mäta sig mot andra finalister från resten av Sverige på mässan i Älvsjö.