Tor Bjurbom har gått på teknikprogrammetNTI Gymnasiet i Karlstad, och berättar om skolan och framtiden, och ger sina bästa tips till elever som ska börja gymnasiet till hösten.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Först kommer jag att åka till Japan i två veckor för att plugga japanska. Sedan ska jag göra en månads praktik på ett start up-företag i Stockholm, där jag kommer att få hjälpa till att programmera en nyutvecklad produkt som ska hjälpa kunder i mataffären.

– Nu i hösten går jag civilingenjörsprogrammet med inriktning spel- och programvaruteknik på Blekinge Tekniska Högskola.

Vad tar du med dig från din tid på NTI Gymnasiet?

– Jag är mer driven som person och har tydliga mål att arbeta mot.

Hur skulle du vilja att skolan såg ut i framtiden?

– Jag tycker att man ska uppmuntra elever att vara mer drivande i sin egen inlärning, så att de kan ta egna initiativ. För att bli riktigt bra på på till exempel programmering, så räcker det inte att bara vara med på lektionerna i skolan, utan man måste öva hemma också.

Vad har du för tips till någon som precis börjat gymnasiet?

– Gymnasiet avgör inte hur resten av ditt liv kommer att bli, även om det kan kännas så när man är 15 år. Det viktigaste är att det känns rätt i magen och att man är trygg i skolan, för när man trivs så vill man också kämpa för höga betyg.