NTI-eleven Kevin Johnson kammade hem en bronsmedalj efter sitt deltagande i grafisk design i Adobe-VM i New York.

– Känslorna har fortfarande inte lagt sig, det känns fortfarande overkligt på något sätt. Nu i efterhand har jag fått se de andra tävlandes bidrag och det är fortfarande sjukt och stort att det gick så bra som det gick för mig, säger Kevin Johnson.

Grafiskt uppdrag för välgörenhetsorganisationen NABU

Tävlingen gick ut på att vara med och lösa ett grafiskt uppdrag för välgörenhetsorganisationen NABU. NABUs ideella verksamhet grundar sig i att utrota analfabetism via en online-läsplattform. Genom att erbjuda utbildning för författare och illustratörer skapar NABU lokala språkböcker för att stödja barn till att kunna läsa på sitt språk.

– De gav oss ett uppdrag under åtta timmar, som gick ut på att skapa grafiska komponenter. De ville ha ett Instagram inlägg, ett vykort och en webb-banner, och då fick vi specifika instruktioner på vad vi skulle producera samt deras grafiska profil. Man fick valfritt välja mellan Adobes programvaror. Jag skapade mina främst i Photoshop, säger Kevin.

Det bästa med hela tävlingen, förutom själva uppdraget, var att få träffa andra ungdomar från hela världen som har liknande intressen. Det var kul att få lära känna dem och få höra vad de tycker om allt, säger Kevin.

Uppmuntra NTI-elever att tävla

Kevin uppmuntrar andra NTI elever till att vara med och söka till VM i Adobe.

– Det var jättekul och det gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Tyvärr får man tävla en gång och jag vet inte hur många liknande tävlingar det finns. Jag får komma tillbaka och uppmuntra andra elever på min gamla skola, för det var verkligen en kul upplevelse. Det kommer att bli ännu större i Sverige nästa år, säger Kevin.

Ett stort grattis Kevin till en bronsplats i Adobe-VM och även ett stort lycka till inför hans vidare studier på Hyper Island i Stockholm.

Läs den tidigare artikeln om Kevins förberedelser inför VM här