Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet idag är resultatet av en sammanslagning av två av Sveriges främsta aktörer inom gymnasieutbildning med teknik, it, design och media i fokus – IT-Gymnasiet och NTI-gymnasiet. 1968 grundades Nordens Teknikerinstitut (NTI) som senare, år 2002, förgrenades till NTI-gymnasiet. År 1998 startades IT-Gymnasiet med syftet att ge elever en IT-utbildning i framkant. Efter 20 år av gymnasieutbildning och tusentals elever, slog vi år 2018 ihop verksamheterna till vårt nya NTI Gymnasiet!

Idag består NTI Gymnasiet av 29 skolor runt om i Sverige. Vi utbildar elever för att de ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

Våra samarbetspartners

NTI Gymansiet samarbetar med rad aktörer inom olika branscher för att våra utbildningar ska vara relevanta och redo för en digital framtid vi inte vet så mycket om. Vill du veta mer vilka samarbeten just din skola har, kontakta respektive skola så berättar vi mer!