Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet undervisar ca 6 600 elever på våra 29 skolor runt om i Sverige. Klicka dig vidare i menyn för att hitta din skola och utbildning.

Framtidens innovationer börjar här

TECH  |  SCIENCE  |  BUSINESS  |  DESIGN

På framtidens arbetsmarknad kommer kunskaper inom teknik och digitalisering vara ovärderliga, oavsett vilken bransch du söker dig till. Därför erbjuder NTI Gymnasiet framtidssäkrade utbildningar för morgondagens utmaningar. Förståelsen för teknikens och digitaliseringens roll är vad som förenar och driver oss, och det NTI Gymnasiet vill uppmuntra hos dig, oavsett vad du väljer att göra i framtiden.

Vårt uppdrag är att ge dig, oavsett program, digital spetskompetens och kunskaper i ny teknik redan på gymnasiet. NTI Gymnasiet skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i.

Vår skolmiljö är präglad av digitaliserad pedagogik utöver det vanliga, med modernt utrustade labbsalar såväl som Makerspaces, VR/AR-labb och andra innovativa miljöer. Du har möjlighet till certifiering inom digitala branschverktyg samt kan läsa programmering och entreprenörskap på alla program.

NTI Gymnasiet samarbetar med aktörer inom tech- och digitaliseringsbranschen för att våra utbildningar ska ligga i framkant och alltid vara relevanta. Efter NTI Gymnasiet är du väl förberedd för högre studier samt rustad med relevant och modern digital kompetens som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden redan efter studenten.

VÅRT VARFÖR

Vi möter framtidens möjligheter med teknologi, vetenskap och innovationer.

Utvecklingen har aldrig gått snabbare och kommer aldrig gå lika långsamt igen. Vår uppgift är att erbjuda en utbildning som förhåller sig till den

VÅRT HUR

Vi kombinerar den senaste vetenskapen med ny teknologi och innovativa miljöer.

NTI Gymnasiet skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i. Vår verksamhet uppdateras hela tiden, eftersom framtidens förutsättningar också gör det.

VÅRT VAD

Framtidssäkrade utbildningar för morgondagens utmaningar.

Våra utbildningar har en sak gemensamt, att ge våra elever kunskap om ny teknik och digital spetskompetens som en naturlig del av deras gymnasieutbildning.

NTI Gymnasiets historia

NTI Gymnasiet idag är resultatet av en sammanslagning av två av Sveriges främsta aktörer inom gymnasieutbildning med teknik, it, design och media i fokus – IT-Gymnasiet och NTI-gymnasiet. 1968 grundades Nordens Teknikerinstitut (NTI) som senare, år 2002, förgrenades till NTI-gymnasiet. År 1998 startades IT-Gymnasiet med syftet att ge elever en IT-utbildning i framkant. Efter 20 år av gymnasieutbildning och tusentals elever, slog vi år 2018 ihop verksamheterna till vårt nya NTI Gymnasiet!

Idag består NTI Gymnasiet av 29 skolor runt om i Sverige. Vi utbildar elever för att de ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid.