NTI Gymnasiet Örebro

Gymnasium inom Tech, science, IT och design i Örebro

Är du intresserad av IT, tech och digital design? Vill du fördjupa dig inom teknik, naturvetenskap, webbdesign, medieproduktion, programmering eller datorteknik? Vi erbjuder tre olika program, som förbereder dig för vidare studier eller anställning direkt efter gymnasieexamen. På samtliga program har du möjlighet att starta och driva företag inom Ung företagsamhet. Delar av undervisningen bedrivs tillsammans och i samarbete med företag och organisationer, där du tillämpar och vidareutvecklar dina kunskaper.

LÄGET


Skolan har ett lugnt och centralt läge på väster med närhet till resecentrum och goda kommunikationer.

VÅRA LOKALER


Vi har välutrustade lokaler med kommunikationslab, datorlab, VR-studio, foto- och filmstudio, greenscreen, redigeringsrum och makerspace.

GEMENSKAP


NTI Gymnasiet Örebro är känt för sin goda stämning mellan både elever och lärare. Här får du hjälp att utvecklas till din fulla potential i trygg miljö!

Intresseanmälan

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


NTI Gymnasieingenjör - uppstart hösten 2021

Nu till hösten startar vi utbildningen NTI Gymnasieingenjör (TE4). Det är ett fjärde tekniskt år med profilen Informationsteknik med utgång mjukvarudesign, för dig som läst teknikprogrammet. Läs mer eller ansök redan nu!


Våra program

Nyheter

Fastnålad nyhet

Information om höstens öppna hus

Äntligen kan vi träffas på riktigt igen! Nu när gymnasievalet börjar dra igång är vi jätteglada över att kunna bjuda...

Läs mer

2021-10-20

Gymnasiemässan 2021

Hej! NTI Örebro medverkar givetvis på höstens gymnasiemässa! Gå in i vår monter på: http://orebro.se/gymnasiemassan

Läs mer

2021-09-21

Hur är det att gå på NTI Gymnasiet?

NTI Gymnasiet har idag 29 skolor runt om i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder. Tillsammans har...

Läs mer

2021-08-26

Digitalt föräldramöte åk 1

Äntligen är läsåret i gång och vi har fått börja lära känna våra nya elever på skolan! Under de första...

Läs mer
Se alla nyheter

Elev berättar om NTI Gymnasiet

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet 2018.

Vad minns du bäst från din tid på NTI Örebro (Tidigare IT-Gymnasiet)? Vad bär du med dig?
Att jag åkte in till skolan tidigt för att jag hade motivation att lära mig mer. Jag var under en period på skolan redan kl. 07.00. Det fanns möjlighet att diskutera min tankar med lärare. Den goda relation till lärare och skolledning gav mig utrymme att studera och fördjupa mig i mina intressen.

Hur tycker du att NTI Örebro (Tidigare IT-Gymnasiet) förberedde dig för vidare studier och/eller jobb?
På teknikprogrammets naturinriktning fick vi utöver biologi och kemi, kunskaper i exempelvis grundläggande programmering, webb, dator och nätverksteknik. Något som jag haft stor användning för på fysikprogrammet på högskolan. Kursen i teknik på NTI Gymnasiet utvecklade både mina praktiska och teoretiska kunskaper. Vilket inneburit att jag på fysikprogrammet känt mig bekant med labbutrustning och andra praktiska moment. Kombination av natur, teknik, programmering och andra datorkurser, har skapat en god grund att stå på inför högre utbildningar