NTI Gymnasiet Örebro

Tech, science och IT på NTI Gymnasiet i Örebro

Är du intresserad av teknik, naturvetenskap, webbdesign, medieproduktion, programmering eller datorteknik? Då är NTI Gymnasiet något för dig! Vi erbjuder tre olika program, som förbereder dig för vidare studier eller jobb direkt efter gymnasieexamen. I skolans VR lab, makerspace, kommunikationslab, redigeringsrum utvecklar du projekt inom exempelvis film, nätverkssäkerhet, robotik, 3D-miljöer. På alla program har du dessutom möjlighet att starta och driva företag inom Ung företagsamhet. Delar av undervisningen bedrivs tillsammans och i samarbete med företag och organisationer, där du tillämpar och vidareutvecklar dina kunskaper.

LÄGET


Skolan startade 2005 och har ett lugnt och centralt läge på väster, i närheten av resecentrum med goda kommunikationer.

MODERN UTRUSTNING


Vi har välutrustade lokaler med kommunikationslab, datorlab, VR studio, fotostudio, greenscreen, redigeringsrum och makerspace. I dessa salar utvecklar du som elev projekt under tre år.

GEMENSKAP


NTI Gymnasiet Örebro är känt för sin goda stämning mellan både elever och lärare. Här får du hjälp att utvecklas till din fulla potential i trygg miljö!

Intresseanmälan

Öppet hus

Just nu har vi inga fler inbokade öppna hus. Bekanta dig gärna med skolan på vår sida Digitalt öppet hus så länge, och lämna en intresseanmälan för att få information om skolan och när du kan besöka oss igen!


NTI Gymnasieingenjör - uppstart hösten 2021

Nu till hösten startar vi utbildningen NTI Gymnasieingenjör (TE4). Det är ett fjärde tekniskt år med profilen Informationsteknik med utgång mjukvarudesign, för dig som läst teknikprogrammet. Läs mer eller ansök redan nu!


Våra program

Nyheter

2021-06-28

Glad sommar

Nu är läsåret 20/21 slut och vi ser tillbaka på ett år där vi ständigt behövt förhålla oss till coronapandemin....

Läs mer

2021-04-23

Student 2021

Fredagen den 11 juni firar vi student 2021! Eleverna börjar kl 09.00 på skolan då vi inleder firandet tillsammans utomhus...

Läs mer

2021-04-08

Skarp produktion av musikvideo på praktik

Nu får elever som läser NTI Gymnasiet Örebros estetiska program praktisera på företag inom design- och mediebranschen. Eleverna som läser...

Läs mer
Se alla nyheter

Elev berättar om NTI Gymnasiet

Linus Olofsson tog studenten från NTI Gymnasiet 2018.

Vad minns du bäst från din tid på NTI Örebro (Tidigare IT-Gymnasiet)? Vad bär du med dig?
Att jag åkte in till skolan tidigt för att jag hade motivation att lära mig mer. Jag var under en period på skolan redan kl. 07.00. Det fanns möjlighet att diskutera min tankar med lärare. Den goda relation till lärare och skolledning gav mig utrymme att studera och fördjupa mig i mina intressen.

Hur tycker du att NTI Örebro (Tidigare IT-Gymnasiet) förberedde dig för vidare studier och/eller jobb?
På teknikprogrammets naturinriktning fick vi utöver biologi och kemi, kunskaper i exempelvis grundläggande programmering, webb, dator och nätverksteknik. Något som jag haft stor användning för på fysikprogrammet på högskolan. Kursen i teknik på NTI Gymnasiet utvecklade både mina praktiska och teoretiska kunskaper. Vilket inneburit att jag på fysikprogrammet känt mig bekant med labbutrustning och andra praktiska moment. Kombination av natur, teknik, programmering och andra datorkurser, har skapat en god grund att stå på inför högre utbildningar