Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Örebro

Här har vi samlat nyttig information för dig om NTI Gymnasiet – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner. Längre ner på denna sida hittar du videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om skolan och varför du borde söka till oss på NTI Gymnasiet!

Våra program

På NTI Gymnasiet kan du läsa Teknikprogrammet, Designprogrammet och IT-programmet. Tryck på knapparna nedan för att läsa mer om det program du är intresserad av:

Teknikprogrammet
Designprogrammet
 IT-programmet

Vår skola

I denna film berättar skolans rektor Simon Ekdahl om skolan som helhet, vad vi vill, vad vi erbjuder och hur vi gör.

Besök vår skola hemifrån!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå en virtuell rundtur på skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn. Nedan finns två filmklipp, ett lite kortare om NTI Teknik och ett lite längre som spelades in på vårt digitala öppna hus den 18 november.

Linus om NTI Teknik

”Kombination av natur, teknik, programmering och andra datorkurser, har skapat en god grund att stå på inför högre utbildningar.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.
Nedan finns två filmklipp, ett lite kortare om NTI Design och ett lite längre som spelades in på vårt digitala öppna hus den 18 november.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.
Nedan finns två filmklipp, ett lite kortare om IT-programmet och ett lite längre som spelades in på vårt digitala öppna hus den 18 november.

Jesper om NTI IT

”På NTI får man verkligen fördjupa sig i såväl servrar som mjukvara och hårdvara. Vi lär oss varenda komponent i ett nätverk, varje kabel, om LAN och WAN – och hur allt måste följa samma standard för att fungera.”

Vanliga frågor om NTI Örebro

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.