Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Örebro

På grund av Covid-19-viruset kan vi tyvärr inte anordna ett öppet hus på skolan och därför har vi samlat nyttig information för dig här – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Eftersom vi inte kan träffa dig hittar du längre ner på denna sidan videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola. Vi kommer även ha ett webinar den 21 april. Gör en intresseanmälan till skolan så ser vi till att du får en notifikation när webinaret startar.

Innehåll:
Live-stream
Ta en tur i skolan!
Teknikprogrammet
Designprogrammet
IT-programmet
Studie- och yrkesvägledning online

Live stream!

Missade du livesändningen vi hade den 21 april? Ingen fara! Du kan fortfarande se den på Youtube. Klicka på knappen nedan!

Har du fortfarande något obesvarad fråga om oss är du välkommen att kontakta oss eller skicka en fråga via Facebook eller Instagram.

Besök vår skola hemifrån!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Linus om NTI Teknik

Kombination av natur, teknik, programmering och andra datorkurser, har skapat en god grund att stå på inför högre utbildningar.

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Jesper om NTI IT

På NTI får man verkligen fördjupa sig i såväl servrar som mjukvara och hårdvara. Vi lär oss varenda komponent i ett nätverk, varje kabel, om LAN och WAN – och hur allt måste följa samma standard för att fungera.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.