Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
3D-tur i skolan | Tidigare livesändningar | Teknikprogrammet | DesignprogrammetIT-programmet | Skarpa projekt & APL | Programmering | Vanliga frågorSYV online

Se vår senaste livesändning

Den 21 april hade vi digitalt öppet hus med tema elevperspektivet. Missade du det? Ingen fara, du kan se det här.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Digitalt informationspass

Ställ frågor till våra lärare och elever och hör mer om oss. Just nu kan du boka in dig på ett digitalt informationspass med oss! Läs mer och anmäl dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Besök vår skola hemifrån!

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en virtuell rundtur på skolan. Uppe i vänstra hörnet navigerar du dig mellan våra våningar.

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

Tidigare livesändningar

Här kan du se vår senaste livesändning i efterhand!

NTI Gymnasiet Örebros Youtube-kanal hittar du fler livesändningar och talkshows med elever.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Här kan du se en talkshow med några av våra elever på NTI Teknik.

Linus om NTI Teknik

”Kombination av natur, teknik, programmering och andra datorkurser, har skapat en god grund att stå på inför högre utbildningar.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Här kan du se en talkshow med några av våra elever på NTI Design.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet (IT-programmet) med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Här kan du se en talkshow med några av våra elever på NTI IT.

EBBA OM NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Lärande genom skarpa projekt och APL

På alla våra utbildningar är skarpa projekt centrala inslag i undervisningen. Du som pluggar IT- eller Designprogrammet får dessutom gå ut på APL (praktik) under din studietid. I filmerna nedan får du veta mer – ta en titt!

Vi lär dig programmera - oavsett program

Hos oss måste du inte plugga IT för att lära dig programmera. Vi erbjuder kurser i programmering på alla våra program, där vi arbetar med flera olika programmeringsspråk – för att du ska få kunskaper som verkligen behövs på framtidens arbetsmarknad. Hör våra elever berätta mer:

Vanliga frågor om NTI Örebro

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.