Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Örebro

Var ligger skolan?

Vi finns på Karlsgatan 30, i närheten av Karlaparken, ”Västra mark”.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

Alla elever som läser hos oss får låna en bärbar dator på inskrivningsdagen. Denna dator har särskilt anpassade mjukvaror (program) för det studieprogram som du läser.

IT-Programmet har till exempel mjukvaror som schemalägger och mäter nätverk. NTI-Design har grafiska programvaror som är industristandard.

Efter att ha skrivit på ett datoravtal så får du dessutom ha med den bärbara datorn hem.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 180 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Hur ser schemat ut?

Skoldagen börjar 8.30 och slutar 16.30. Sedan kan schemat variera beroende på klass och dag. Ibland börjar man tidigt och slutar tidigt, ibland börjar man senare och slutar lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Skolan erbjuder studiestödstider på onsdag eftermiddagar. Elever kan söka sig dit vid behov eller om lärare och mentor schemalagt eleven under en period. Skolan har också mattestuga och extra tid för elever som tar certifieringar i olika program.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder tyskafranska och spanska som moderna språk. Sedan har vi även hemspråk och svenska som andraspråk.

Var har jag idrott?

Idrottsundervisningen sker på Tegelbruket ca 500 m från skolan.

Har skolan en matsal?

Skolmaten serveras på skolan i de två matsalarna som finns på våning 3. Vi beställer mat från en restaurang som heter Stubbengatan. Det inkluderar en salladsbuffé med många olika varierade sallader och grönsakstillbehör, samt alltid en maträtt och ett vegetariskt alternativ.

All specialkost hanteras dock via en blankett som du som elev får vid inskrivningen, för att just du ska få mat som är anpassad efter dig och dina kostbehov.

Får jag busskort av skolan?

Du får ett busskort i samband med skolstart om din resväg är minst 6 kilometer. Bor du utanför Örebro kommun är det dock din hemkommun som ansvarar för ditt busskort!

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Örebro?

Härliga lärare som bryr sig om dig och din utbildning, fokus är på lärande och utforskande. Lärare som aldrig ger upp, en rektor som gör allt i sin makt att skolan ska bli toppen och riktigt god skolmat med mycket variation.

Här får du också chansen till ämnesövergripande projekt med externa uppdragsgivare. Det innebär att du får lära dig samarbete och att tillämpa och utveckla dina färdigheter – även utanför skolans väggar.

Är NTI Örebro en friskola?

NTI Örebro är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.