Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

IT-programmet

IT-programmet är ett yrkesprogram där du har möjlighet att bli behörig till vidare studier på högskola och universitet. Det är ett el- och energiprogram med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik, där du bland annat läser kurser inom datorteknik, nätverksteknik och webbutveckling. Du tränas ständigt i ett yrkesmässigt förhållningssätt och du läser både praktiska och teoretiska ämnen, allt för att du ska få en så bra grund som möjligt inför framtida yrken och studier. Programmet och kurserna utvecklas ständigt i samverkan med vårt branschråd.
 

FÖRDJUPNINGAR PÅ IT-PROGRAMMET

IT-TEKNIKER

Du fördjupar dig antingen inom datorsupport (hårdvara) eller nätverksteknik (mjukvara). Områden som behandlas är PC-teknik, operativsystem, nätverkssystem och servrar.

WEBBUTVECKLARE

I denna fördjupning får du lära dig mer om produktion av hemsidor och drift av webbservrar. De kurser som ingår behandlar områden som kodning, programmering, säkerhet och design. För dig som är intresserad av att få en introduktion till spelutvecklingsområdet finns det möjlighet att lägga till fördjupningskurser inom detta.

 

”Helix har bäst utbildning inom IT”

Jag valde Helix för att det var den skola som hade bäst tankar kring läxor och samlad skoldag. Alla läxor görs på I-passen och man börjar och slutar alltid samma tid. De hade även bäst utbildning inom IT. Jag gillar kurserna Datorteknik 1a och Nätverksteknik och webbutveckling och i framtiden till jag jobba som hårdvaruutvecklare eller med serverdrift.
ALBIN ANDERSSON | IT-programmet

 

HÖGSKOLEBEHÖRIGHET PÅ IT-PROGRAMMET

På NTI Helix IT-Program får du behörighet till högskolan, trots att du läser ett yrkesprogram.
 

IDROTTSPROFIL

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med idrott. Läs mer om vår idrottsprofil här.

Computers are like bicycles for our minds.

- Steve Jobs

Mer om

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Ansökningskod

EEDAT

Exempel på

framtida yrken

IT-tekniker
Nätverkstekniker
IT-säkerhetsansvarig
Konsult
Programmerare
Systemförvaltare
Teknisk säljare
Webbutvecklare
IT-arkitekt
Supporttekniker

Gymnasiegemensamma kurser 600
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma kurser 400
Datorteknik 1a 100
Elektromekanik 100
Energiteknik 1 100
Mekatronik 1 100
Gymnasiearbete 100
Inriktningsämnen 400
Dator- och nätverksteknik 100
Elektronik och mikrodatorteknik 100
Kommunikationsnät 1 100
Nätverksteknik 100
Lokal inriktning 300
Engelska 6 100
Webbutveckling 1 100
Entreprenörskap 100
Fördjupning: Webbutvecklare 500
Webbutveckling 2 100
Programmering 1 100
Webbserverprogramering 1 100
Fördjupningskurser 200
Fördjupning: IT-tekniker 500
Nätverkssäkerhet 100
Service och reparationsarbete 100
Nätverksadministration 100
Fördjupningskurser 200
Summa:
2500