Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

NTI IT

Gillar du IT, webb och datorer? Då är det el- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik, du söker. Vi kallar det IT-programmet, och här har vi fullt fokus på dator- och nätverksteknik – nästan halva programmet är datorämnen. Hos oss får du den utbildning företagen efterfrågar – vilket ger dig en bra ingång till arbetsmarknaden efter avklarad examen Du har även möjlighet att bli certifierad inom Microsoft och Cisco.

Är högskolebehörighet viktig för dig?

Hos oss kan du läsa in behörigheten i de individuella valen, utan att behöva läsa utökat program. Det innebär att du både blir behörig till högskolan, och kan börja jobba direkt efter studenten.

 

Fördjupning: Infrastructure

Vill du bli systemadministratör, nätverkstekniker, IT-arkitekt eller arbeta med IT-support? Då är detta fördjupningen för dig. Här får du arbeta med trådlösa nätverk, routrar, switchar, servrar och arbetsstationer. Du får en bred utbildning inom IT och möjlighet till certifieringar inom Cisco och Microsoft. Du jobbar bland annat med ITIL, Office 365, programmering och virtualisering av servrar. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobb i nätverksbranschen. Du kan också läsa in högskolebehörighet genom de individuella valen.

 

Fördjupning: Back End

Lär dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är språk som HTML5, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem! Därför lär du dig även att hantera den teknik som krävs för att bygga upp, drifta och underhålla webbserverlösningar. Du kan också läsa in högskolebehörighet genom de individuella valen.

Computers are like bicycles for our minds.

- Steve Jobs

Mer om

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Under din utbildning hos oss kommer du också göra praktik, så kallad APL eller arbetsplatsförlagt lärande. På din APL kommer du att utveckla yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Ansökningskod

EEDAT

Exempel på

framtida yrken

IT-tekniker
Nätverkstekniker
IT-säkerhetsansvarig
Konsult
Programmerare
Systemförvaltare
Teknisk säljare
Webbutvecklare
IT-arkitekt
Supporttekniker

Gymnasiegemensamma kurser 600
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma kurser 400
Datorteknik 1a 100
Elektromekanik 100
Energiteknik 1 100
Mekatronik 1 100
Gymnasiearbete 100
Inriktningsämnen 400
Dator- och nätverksteknik 100
Elektronik och mikrodatorteknik 100
Kommunikationsnät 1 100
Nätverksteknik 100
Fördjupning: Infrastructure 800
Programmering 1 100
Tillämpad programmering 100
Datorsamordning och support 100
Nätverksteknologier 100
Nätverksadministration 100
Nätverkssäkerhet 100
Administration av nätverk och serverutrustning/Engelska 6 100
Engelska 6 100
Fördjupning: Back End 800
Programmering 1 100
Tillämpad programmering 100
Webbutveckling 1 100
Webbutveckling 2 100
Webbserverprogrammering 1 100
Webbserverprogrammering 2 100
Administration av nätverk och serverutrustning 100
Engelska 6 100
Summa:
2500