Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Design och produktutveckling

Inriktningen Design och produktutveckling på teknikprogrammet passar dig som vill kombinera teknik med ett intresse för design. Med estetiska och tekniska medel lär du dig att ta fram nya eller att utveckla redan befintliga produkter. Du lär dig om olika designmetoder och om designprocessens olika delar, du arbetar med hela processen från design till färdig produkt. Datorstyrd design och konstruktion är centralt.
 

FÖRDJUPNINGAR PÅ TEKNIKPROGRAMMET

På teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling erbjuder NTI Helix två fördjupningar, 3D-design och modellering samt spelutveckling.
 

3D-DESIGN och MODELLERING

Du läser påbyggnadskurser inom CAD och design, vilket förbereder dig extra inför vidare utbildningar inom t ex industridesign och produktutveckling, eller inom andra områden där teknik och design möts.
 

SPELUTVECKLING

Fördjupningen för dig som vill få en introduktion till spelutvecklingsområdet. Du läser kurser inom gränssnittsdesign, gränssnitt 3D och musikproduktion. Vill du efter åren hos oss fördjupa dig inom området finns det flera olika utbildningar att söka.
 

IDROTTSPROFIL

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med idrott. Läs mer om vår idrottsprofil här.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

- Steve Jobs

Mer om

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Du får också lära dig att behandla designprocess och designmetodik. Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla men också med att lösa problem och öva upp din kreativa förmåga.

Ansökningskod

TEDES

Exempel på

Framtida yrken

Arkitekt
Industridesigner
Formgivare
VR/AR-utvecklare
Programmerare
Webbproducent
Lärare
Ekonom
Webbutvecklare

Gymnasiegemensamma kurser 1100
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1c 100
Matematik 2c 100
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma kurser 400
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Gymnasiearbete 100
Inriktningskurser
Bild och form 1a1 50
Cad 1 50
Design 1 100
Konstruktion 1 100
Lokal inriktning 200
Datorteknik 1a 100
Entreprenörskap 100
Fördjupning: 3D design och modellering 200
CAD 2 50
CAD 3 50
Design 2 100
Fördjupning: Spelutveckling 200
Gränssnittsdesign 100
Gränssnitt 3D 100
Summa:
2500