Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Informations- och medieteknik

Inriktningen informations- och medieteknik på teknikprogrammet passar dig som gillar att arbeta med datorer och är intresserad av digital kommunikation. Det är en bra förberedelse för fortsatta studier inom IT, beroende på vilka kursval du gör kan du söka vidare till bland annat olika ingenjörsutbildningar inom IT eller inom systemvetenskap. Inriktningens fokus ligger på datorkommunikation inom informations-, kommunikations- och medieteknik.
 

FÖRDJUPNINGAR

Vi erbjuder tre olika fördjupningar på teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik, nätverksteknik, webbutveckling och spelutveckling.
 

NÄTVERKSTEKNIK

Fördjupningen för dig som vill lära dig att bygga och konfigurera nätverk. Du läser kurser inom ämnet nätverksteknik såsom nätverkssäkerhet och nätverksadministration.
 

WEBBUTVECKLING

Du fördjupar dig inom webbplatser och servrar och läser kurser i webbutveckling och webbserverprogrammering. Du lär dig bland annat att skapa en webbplats samt att administrera och bygga kommunikationslösningar för servrar.
 

SPELUTVECKLING

Fördjupningen för dig som vill få en introduktion till spelutvecklingsområdet. Du läser kurser inom gränssnittsdesign gränssnitt 3D och musikproduktion. Vill du efter åren hos oss fördjupa dig inom området finns det flera olika utbildningar att söka.
 

Jag valde teknik för att det är en bred utbildning och framtiden kommer att bli alltmer teknisk, så det kommer alltid att finnas teknikrelaterade jobb.
MATHILDA SÖRHÄLL | Teknikprogrammet

 

IDROTTSPROFIL

På NTI Helix kan du kombinera dina studier med idrott. Läs mer om vår idrottsprofil här.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

- Steve Jobs

Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. I teknik får du undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi får du undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen bidrar till att utveckla din förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Ansökningskod

TEINF

Exempel på

framtida yrken

Civilingenjör
VR/AR-utvecklare
Forskare
Programmerare
Fysiker
Lärare
Systemutvecklare
Ekonom
Webbutvecklare

Gymnasiegemensamma kurser 1100
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1c 100
Matematik 2c 100
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma kurser 400
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Gymnasiearbete 100
Inriktningskurser 300
Dator- och nätverksteknik 100
Programmering 1 100
Webbutveckling 1 100
Lokal inriktning 200
Datorteknik 1a 100
Entreprenörskap 100
Fördjupning: Webbutveckling 200
Webbutveckling 2 100
Webbserverprogrammering 1 100
Fördjupning: Nätverksteknik 200
Nätverksadministration 100
Nätverksteknik 100
Fördjupning: Spelutveckling 200
Gränssnittsdesign 100
Gränssnitt 3D 100
Summa:
2500