EK: Juridik

Nyhet! Startar till läsåret 22/23.
 
Ekonomiprogrammet med inriktning juridik. På en föränderlig marknad som blir allt mer digital kommer det behövas vassa affärsjurister som har koll på den senaste lagstiftningen. Hos oss får du lära dig om vad ett företag behöver tänka på för att göra rätt på nätet, men också hur kundernas integritet skyddas. Därför får du fördjupa dig i företagsekonomi och har dessutom möjlighet att läsa specialiseringskursen näthandel, så att du förbereds för framtiden. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet – och göra extern praktik ute i näringslivet. På det sättet blir du rustad för verkligheten och inte bara det teoretiska!
 

 
På EK: Juridik läser du följande fördjupning:
 

Fördjupning: MODERN LAW

Läser du Modern Law blir du väl förberedd för vidare studier på universitet och högskola, men även för att vara juridisk expert på framtidens företag. Här fokuserar vi på juridiska utmaningar som kommer att prägla framtidens allt mer digitala företagande. För att bli en duktig jurist behöver du kunna argumentera för din sak, vilket du får lära dig i kursen retorik. Här har du också möjligheten att läsa engelska 7 vilket gör dig väl förberedd för vidare studier och möjlighet till maximala meritpoäng!
 

Mer om

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som fokuserar på kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha fördjupad kunskap kring: samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen kommer även ge dig kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen på alla nivåer – från lokalt till globalt.

Under din utbildning hos oss utvecklar du kunskaper om ekonomiska förhållanden ur ett historiskt och nutidsperspektiv. Du kommer att få lära dig om hållbar utveckling, både från ett större miljöperspektiv och socioekonomiskt perspektiv. Med denna kunskap kommer du att utveckla fördjupade förståelsen för ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar för handel samt om grunderna för internationella avtal och juridik.

Inriktningen juridik kommer stärka din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem ytterligare, med hjälp av olika rättskällor och juridiska metoder. Du bygger upp en förståelse för de juridiska utmaningar som kommer med samhällets utveckling och digitalisering, och får kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.

Ansökningskod

EKJUR

Gymnasiegemensamma kurser 1250
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Samhällskunskap 2 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma kurser 350
Företagsekonomi 1 100
Privatjuridik 100
Moderna språk 100
Psykologi 1 50
Gymnasiearbete 100
Inriktningskurser 300
Affärsjuridik 100
Rätten och samhället 100
Psykologi 2a 50
Filosofi 50
Fördjupningskurser 300
Retorik 100
Företagsekonomi 2 100
Entreprenörskap och företagande 100
Individuellt val 200
Idrott och hälsa 2
Affärsjuridik
Ledarskap och organisation
Moderna språk (sp, ty, fr, jap, kin)
Digitalt skapande
Estetiskt val: Ensemble
Engelska 7
Företagsekonomi specialisering – näthandel
Summa:
2500