Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetIT-programmetGymnasieingenjör | IB programme | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Bilderna är från 2019 och hösten 2022 flyttar vi till nya, moderna lokaler! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du läsa teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik eller inriktning design och produktutveckling. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Vanessa om teknikprogrammet

”Jag valde programmet för att jag vill bli grafiker, sen ville jag också få in de tekniska delarna eftersom de känns viktiga att ha med sig i framtiden. Det bästa med utbildningen är att vi verkligen får lära oss saker från grunden.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om el- och energiprogrammet

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Alvar & Eddie om Gymnasieingenjörsprogrammet

”Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.”

IB programme

IB is an internationally recognized education with all teaching in English. After a preparatory year, you choose 6 examination subjects on the basis of your future plans and ambitions. You will have the possibility to attain eligibility to continue studies in both Sweden and abroad. On the IB Diploma Programme, you will have class colleagues from all over the world and be part of a global school community. The program offers you an academic education of world-class standard.

Vanliga frågor om NTI Skövde

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.