Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Skövde

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Innehåll:
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetIT-programmetIB-programmetGymnasieingenjörsprogrammet | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i nacka. Tryck på knappen nedan för mer information!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut. Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här. Vi visar också en film från Öppet Hus 2019.

Gå runt hos oss

Teknikprogrammet

Hos oss kan du läsa teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Vanessa om NTI Teknik

”Jag valde programmet för att jag vill bli grafiker, sen ville jag också få in de tekniska delarna eftersom de känns viktiga att ha med sig i framtiden. Det bästa med utbildningen är att vi verkligen får lära oss saker från grunden.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

IB-programmet

IB is an internationally recognized education with all teaching in English. After a preparatory year, you choose 6 examination subjects on the basis of your future plans and ambitions. You will have the possibility to attain eligibility to continue studies in both Sweden and abroad. On the IB Diploma Programme, you will have class colleagues from all over the world and be part of a global school community. The program offers you an academic education of world-class standard.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Alvar & Eddie om Gymnasieingenjörsprogrammet

Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.

Vanliga frågor om NTI Skövde

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.