Välkommen till Skaraborgs bästa Tech-gymnasium!
16 september 2018 bytte vi namn från IT-Gymnasiet till NTI Gymnasiet. NTI Gymnasiet i Sverige har idag 28 skolor från Malmö i söder till Luleå i norr. Efter sammanslagningen av våra två märken storsatsar vi och målet är att bli Nordens bästa Tech-gymnasium. NTI står för Nordens Teknikerinstitut och har funnits sedan 1968. Våran skola i Skövde har funnits sedan 2001 och är en av Skövdes första friskolor på gymnasial nivå.

Våra tre ledord är Tech, Entreprenörskap och Humanism. Dessa tre ledord ska forma vår gemensamma framtid. Digitalisering och Internationalisering är också mycket viktigt för oss. Här ligger vi långt framme och vi ska bli ledande inom Sverige. För oss är det en självklarhet att använda och utnyttja digitaliseringens möjligheter i vår undervisning. Under hösten bygger vi upp ett mycket välutrustat Makerspace där du som elev kommer kunna utveckla dina kreativa sidor och ditt tekniska intresse. Vi ger våra elever på IT-programmet möjlighet till APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands. Våra lärare får möjligheten till fortbildning utomlands och vi kan erbjuda en internationell utbildning i toppklass, IB-programmet (International Baccalaureate Diploma Programme), där all undervisning sker på engelska. Om du väljer att läsa Teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik kan du välja mellan två fördjupningar, Software eller Engineering. Oavsett fördjupning kommer du få en mycket hög kompetens inom mjukvaruutveckling och programmering. Hos oss kan du också utbilda dig till Gymnasieingenjör inom mjukvarudesign genom att gå ett extra 4:e år på Teknikprogrammet, TE4.

Som du kanske förstår är jag en mycket stolt rektor för NTI Gymnasiet Skövde. Det är jag inte bara för våra kompetenta lärare, våra fantastiska program och utbildningar i toppklass samt våra duktiga elever. Jag är också stolt eftersom det hos oss är viktigt att du som elev mår bra. Alla elever ska känna sig trygga på skolan och ska kunna vara den man är. Här är det tillåtet och till och med fint att vara nörd. Olika är bra.

Jag hälsar dig välkommen att besöka oss och vår fina skola. Du kan komma på något av våra Öppna hus och/eller om du vill komma på en Prova-på-dag. Anmälan till det kan du göra här på vår hemsida.

Christer Daggberg

christer.daggberg@ntig.se