Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetIT programmet | Vad säger eleverna om skolan? | Programmering | Vanliga frågorSnacka med SYV

Håll dig uppdaterad

Gör gärna en intresseanmälan för att få en påminnelser om öppna hus och annan information om vad som händer på skolan.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om TE: Informationsteknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Jesper om EE: IT & Nätverk

”På NTI får man verkligen fördjupa sig i såväl servrar som mjukvara och hårdvara. Vi lär oss varenda komponent i ett nätverk, varje kabel, om LAN och WAN – och hur allt måste följa samma standard för att fungera.”

Eleverna om NTI Gymnasiet Södertälje

Hur är det att plugga på NTI Gymnasiet Södertälje? Det svarar våra elever på här!

Programmering

Att ha förståelse och kunskap i programmering är viktigt för framtiden eftersom det är grunden för digitaliseringen i samhället. Hör några av våra elever och lärare berätta mer om programmering på NTI Gymnasiet Södertälje i klippet nedan!

Vanliga frågor om NTI Södertälje

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.