Vanliga frågor om NTI Södertälje

Var ligger skolan?

Vi befinner oss på Sydhamnsvägen 55 – 57. Skolan finns sedan augusti 2015 i nya, ljusa lokaler i Södertälje Hamn (pendeltågsstation), nära både pendeltåg och buss.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Har skolan en matsal?

På NTI-gymnasiet i Södertälje äter vi lunch i vår matsal på skolan. Vi serverar ordinarie lunch och ett vegetariskt alternativ varje dag med varierad sallad och bröd som tillbehör.

Får jag SL-kort av skolan?

Du har rätt till ett SL-kort om du bor minst 6 km från skolan.

Vilka språk erbjuder skolan?

Skolan erbjuder inte moderna språk eftersom dessa inte ingår i någon av programmens poängplan, däremot läser eleverna svenska och engelska.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 100 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Var har jag idrott?

Den schemalagda idrotten sker i Friskis & Svettis nya, fina lokaler 100 meter från skolan.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi erbjuder läxhjälp i överenskommelse med enskild lärare. I matematik, svenska och engelska erbjuder vi stugor.

Varför ska jag välja NTI Södertälje?

Vi ser elevinflytande som en självklarhet. Ökat inflytande ökar motivation och ansvarstagande hos dig som är elev. Ett bra klimat som ska utvecklas och bli bättre. Vi har duktiga lärare som hjälper dig att utveckla ditt intresse och du blir attraktiv på den framtida arbetsmarknaden.

Är NTI Södertälje en friskola?

NTI Södertälje är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.