NTI Gymnasiet Södertörn

Ett gymnasium på frammarsch

NTI Gymnasiet Södertörn startade 2001 som en av de första fristående skolorna med IT-inriktning och hette då IT-Gymnasiet Södertörn. IT genomsyrar undervisningen mer än någonsin för våra 250 elever – oavsett program och inriktning. Vårt gymnasium ligger i ett attraktivt område på frammarsch. Här byggs såväl för handel och boende som kultur och utbildning. Vi har exempelvis Södertörns högskola och Technology and Health i grannskapet. Vår målsättning är att ge eleverna en stabil grund att stå på. Vare sig det handlar om arbete eller fortsatta högskolestudier.

LÄGET


Skolan har ett bra läge med tät kollektivtrafik. Hit kommer du enkelt med pendeltåg eller bussar. Södertörn är en etablerad studiemiljö - vi har flera högskolor som grannar.

VÅRA LOKALER


I våra ljusa och trivsamma lokaler skapar elever och lärare goda relationer. Här hjälps alla åt att gemensamt utveckla skolans miljöer i en kontinuerlig process.

GEMENSKAP


Hos oss får våra elever möjlighet att tillsammans med sina engagerade och kunniga lärare utveckla sin nyfikenhet kring teknik, robotar, och estetiska projekt även utanför lektionstid. Ett aktivt elevråd bidrar till att skapa en god gemenskap och samhörighet.

Intresseanmälan
Elev inspekterar burk med biologiskt material
javascript
Kille vid teknik

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Prata med elever och lärare, kika in i vårt makerspace, testa teknik och få svar på dina frågor. På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Våra program

Nyheter

Informationskväll TE4

2022-04-25

Ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4) är öppen!

  Gillar du programmering och vill få en skjuts in i arbetslivet?   Nu har ansökan till NTI Gymnasieingenjör (TE4,...

Läs mer

2022-04-12

Guldkretsen 2022

Äntligen är det dags för Guldkretsen igen! Efter två års uppehåll arrangerar vi nu äntligen Guldkretsen. Den 9 maj kl....

Läs mer

2022-03-14

Nationella APL-avtal inom NTI Gymnasiet

Nu inleder vi nationella samarbeten med större arbetsgivare för att höja kvaliteten på våra elevers arbetsplatsförlagda lärande (APL). MediaMarkt är...

Läs mer
Se alla nyheter

NTI Södertörn

Röntgenvägen 19, 141 52 Huddinge, Sverige

Till skolan