Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetEstetiska programmetIT-programmet | Vanliga frågorSnacka med SYV

Digitalt öppet hus 21 april kl. 18-20

Gör en intresseanmälan för att få en påminnelse om när det är dags.

Välkommen till vårt digitala öppet hus onsdag 21:a april!

Ni kommer först att få träffa rektor Anette som kort berättar lite om skolan och våra lokaler.
Därefter sätter IT-programmet, Teknikprogrammet och Estetiska programmet igång.
Våra lärare och elever tar emot er, och berättar om våra olika inriktingar och kurser.

Önskar ni få mer info om vår ingenjörsutbildning? Maila bondhon.shahriaralam@ntig.se och boka personlig tid!

Ni kan också prata med SYV via chatt & faq knappen längst ned till höger.

LIVE – Info från rektor
18:00 & 19:00

LIVE – IT-PROGRAMMET

LIVE – TEKNIKPROGRAMMET

LIVE – ESTETISKA PROGRAMMET
18:15 & 19:15

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

Estetiska programmet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. På NTI Gymnasiet Södertörn kan du välja mellan två inriktningar:
Estetik och media – NTI Design
Musik – NTI Musik

NTI Design har fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

NTI Musik har fokus på musikproduktion. Du får fördjupa dig i ditt instrument samt lära dig att producera allt från musik till radioprogram.

Hanna om NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Vanliga frågor om NTI Södertörn

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.