Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Södertörn

Var ligger skolan?

Vi befinner oss på Röntgenvägen 19. Pendeltåg till Flemingsberg, sedan finns vi precis invid Flemingsberg centrum.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Vad får jag för dator?

För teknikprogrammet och IT-programmet är det en PC och för det estetiska programmet är det en Mac.

Har skolan en matsal?

Ja, vi har en egen fin restaurang med stort salladsbord och caterad mat.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 300 elever på skolan och upp till 32 elever i varje klass.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

I kurser där laborationer genomförs (fysik, kemi, biologi samt vissa IT-kurser) är klassen uppdelad i två grupper. Undervisningen i moderna språk bedrivs också i mindre grupper.

Var har jag idrott?

Eleverna har idrott i Fleminghallen, vid Flemingsbergs pendeltågstation.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har läxhjälp som vi kallar för studiestöd två gånger i veckan. Stödet erbjuds i samtliga ämnen.

Vilka språk erbjuder skolan?

På skolan finns lärare i tyska, franska och spanska.

För de elever som läser svenska som andraspråk görs detta i en enskild grupp.

Hur ser schemat ut?

Skoldagen börjar 8.30 och slutar 16.30. Schemat varierar beroende på klass och dag.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Ja, alla våra elever får terminskort oavsett var man bor.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Södertörn?

NTI Gymnasiet Södetörn är en bra skola med intressanta ämnen, som kommer vara väl användbara senare i yrkeslivet.

Vi har ett sammansvetsat elevhälsoteam, som gör att man som elev kan känna sig trygg i att det finns hjälp om man behöver det.

Är NTI Södertörn en friskola?

NTI Södertörn är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.