Läs om vår hantering av Covid-19.

DIGITALT ÖPPET HUS PÅ NTI GYMNASIET SOLLENTUNA

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Nästa digitala öppet hus är den 27 januari. Mer information kommer! Tills dess kan du se vårt digitala öppet hus från den 26 november via knappen nedan.

Från Öppet hus 26 november

Rektor berättar om skolan

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i Sollentuna. Tryck på knappen nedan för mer information!

E-sport

Du får tillgång till professionella tränare på kvällstid och en chans att lära dig mer om branschen och vad som krävs för att bli framgångsrik inom E-sport.

Hoppa till programmen

Vill du veta mer om ett specifikt program – hoppa direkt via knapparna nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Häng med Ronja och Donna en dag i skolan

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Ronja och Donna om NTI Teknik

”Jag tyckte även tjejer verkar lyftas bra inom teknik på denna skola vilket är viktigt för mig”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Theresia om NTI IT

”Jag valde NTI Gymnasiet Sollentuna därför att jag visste att jag ville jobba med datorer i framtiden. Jag brann redan innan för datorer och teknik och visste att jag ville utbilda mig och lära mig mer om den tekniska världen.”

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Här kan ni se några elevarbeten i marknadsföringskursen

Ali och Cecilia om NTI Handel

”Saker jag har kommit att uppskatta först nu är att det är en liten skola där alla känner alla och att vi har dedikerade heltidsmentorer som vi alltid kan prata med.”

Träna e-sport hos oss!

Stöd till dig som elev

Vi har stort fokus på mentorskap och stöd till dig som elever för att du ska nå din potential. På videorna nedan får du träffa några av dem som jobbar med att göra din gymnasietid så bra och lärande som möjligt.

Vanliga frågor om NTI Sollentuna

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.