Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus! Här lägger vi även ut länk till de livesändningar vi kommer att ha under hösten och våren.

Vi sänder live 8 december

Den 8 december kl. 17-18 sänder vi live, som ett digitalt öppet hus! Då får du höra mer om vår skola och får chansen att ställa frågor direkt till oss. När det är dags kommer vi att lägga ut mer information och länk till livesändningen här på denna sida.

Öppet hus

Glöm inte att vi har flera vanliga öppna hus under våren också. Mer information hittar du här.

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolanTeknikprogrammetEl- och energiprogrammet | En dag på skolan | Träna E-sport hos oss | Stöd till eleverna | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

På vår Youtube-kanal kan du också följa med vår rektor och biträdande rektor på en guidad tur i skolan!

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom IT-sektorn.

Ronja och Donna om TE: Informationsteknik

”Jag tyckte även tjejer verkar lyftas bra inom teknik på denna skola vilket är viktigt för mig”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Theresia om EE: IT & Nätverk

”Jag valde NTI Gymnasiet Sollentuna därför att jag visste att jag ville jobba med datorer i framtiden. Jag brann redan innan för datorer och teknik och visste att jag ville utbilda mig och lära mig mer om den tekniska världen.”

En dag på skolan

Häng med Ronja och Donna under en dag på NTI Gymnasiet Sollentuna!

Träna e-sport hos oss!

På NTI Gymnasiet Sollentuna kan du som elev kombinera dina studier med E-sport! I videon nedan berättar vår E-sportsansvariga Philip mer om vår E-sportsprofil.

Stöd till dig som elev

På NTI Gymnasiet Sollentuna har vi stort fokus på mentorskap och stöd till dig som elev för att du ska kunna nå din potential. I videorna nedan får du träffa några av dem som jobbar med att göra din gymnasietid så bra och lärande som möjligt.

Vanliga frågor om NTI Sollentuna

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.