Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Sollentuna

På grund av Covid-19-viruset kan vi tyvärr inte anordna ett öppet hus på skolan och därför har vi samlat nyttig information för dig här – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Innehåll:
Live-stream
Ta en tur i skolan!
Teknikprogrammet
IT-programmet
Handelsprogrammet
Träna esport hos oss
Studie- och yrkesvägledning online

Live stream!

Den 6 maj sände vi live från vår Facebook-sida. Du kan kolla på sändningen i efterhand på Facebook. Om du har en fråga som vi inte tog upp är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontaktuppgifter till vår rektor Pontus
pontus.hillstrom@ntig.se

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Intervju med våra rektorer

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Lykke om NTI Handel

Ju mer jag läste på om NTIs handelsprogram, desto bättre kändes det. Vi får lära oss presentationsteknik, grafisk kommunikation, hur man ska tänka när man startar ett företag och mycket mer.

Stöd till dig som elev

Vi har stort fokus på mentorskap och stöd till dig som elever för att du ska nå din potential. På videorna nedan får du träffa några av dem som jobbar med att göra din gymnasietid så bra och lärande som möjligt.

Träna e-sport hos oss!

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.