Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en tur i skolan | Tidigare livesändningarTeknikprogrammetIT-programmet | Handelsprogrammet | En dag på skolan | Träna E-sport hos oss | Stöd till eleverna | Vanliga frågorSnacka med SYV

Digitalt öppet hus 4 maj kl. 17-19

Mer information kommer när det närmar sig, håll utkik!
Gör en intresseanmälan för att få en påminnelse om när det är dags.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

På vår Youtube-kanal kan du också följa med vår rektor och biträdande rektor på en guidad tur i skolan!

Tidigare livesändningar

Under vintern har vi sänt live då vi inte kunnat bjuda in till fysiska öppna hus. Via knappen nedan kan du se vår senaste livesändning i efterhand!

Livesändning 4 februari

På vår Facebook-sida hittar du fler tidigare livesändningar.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Ronja och Donna om NTI Teknik

”Jag tyckte även tjejer verkar lyftas bra inom teknik på denna skola vilket är viktigt för mig”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Theresia om NTI IT

”Jag valde NTI Gymnasiet Sollentuna därför att jag visste att jag ville jobba med datorer i framtiden. Jag brann redan innan för datorer och teknik och visste att jag ville utbilda mig och lära mig mer om den tekniska världen.”

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Om du vill se vad våra elever på handelsprogrammet har skapat så kan du kolla på två olika elevarbeten här: Reklamfilm för Sollentuna Centrum & Film om NTI Gymnasiet Sollentuna

Ali och Cecilia om NTI Handel

”Saker jag har kommit att uppskatta först nu är att det är en liten skola där alla känner alla och att vi har dedikerade heltidsmentorer som vi alltid kan prata med.”

En dag på skolan

Häng med Ronja och Donna under en dag på NTI Gymnasiet Sollentuna!

Träna e-sport hos oss!

På NTI Gymnasiet Sollentuna kan du som elev kombinera dina studier med E-sport! I videon nedan berättar vår E-sportsansvariga Philip mer om vår E-sportsprofil.

Stöd till dig som elev

På NTI Gymnasiet Sollentuna har vi stort fokus på mentorskap och stöd till dig som elev för att du ska kunna nå din potential. I videorna nedan får du träffa några av dem som jobbar med att göra din gymnasietid så bra och lärande som möjligt.

Vanliga frågor om NTI Sollentuna

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.