Vanliga frågor om NTI Sollentuna

Var ligger skolan?

Vi finns på Turebergsvägen 3. Du kommer enklast till oss med pendeltåg eller buss. Skolan ligger 3 minuters promenad från Sollentuna station.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går knappt 200 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Det går ca 30 elever i varje klass, och vi har en klass per program och årskurs.

Finns det föreningar på skolan?

Vi arbetar aktivt med LAN, tjejgrupp, makerspace med mera.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator, en PC. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Har skolan en matsal?

Hos oss kan man äta lunch i vår egen lunchrestaurang med utsikt över staden eller ta en fika i elevcaféet.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man börjar som tidigast 08.30 och slutar som senast ca 15:30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi erbjuder studietider med lärare flera gånger varje vecka för att stötta alla elever.

Hur ser elevhälsan ut?

Vi har elevhälsa med specialpedagog, skolsköterska, kurator och heltidsmentorer.

Har skolan ett bibliotek?

Ja, vi har ett skolbibliotek på skolan.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder inga moderna språk, men har Engelska 6 och Engelska 7 som tillval.

Var har jag idrott?

Skolan har tillgång till Sollentuna kommuns toppmoderna gymnastikhall Satelliten för idrottslektionerna i Sollentuna Centrum.

Får jag SL-kort av skolan?

Ja, alla elever som börjar på NTI Gymnasiet i Sollentuna får SL-kort (elever som fyllt 20 år får inte SL-kort).

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Sollentuna?

Här möts du av engagerade och kompetenta lärare och skolans fokus är god stämning och en bra arbetsmiljö där du kan utvecklas maximalt. Elevinflytande är en viktig del i verksamheten och du har nära till både rektor och lärare.

Skolans pedagogik utgår från dig som individ och bygger på nyfikenhet och att det ska vara kul att lära, dessutom har vi heltidsmentorer. Lärarna använder modern utrustning och IT för att du ska få den bästa och modernaste undervisningen. Du kan även välja att läsa e-sport utöver dina vanliga studier!

När startade NTI Gymnasiet Sollentuna?

Vi startade 2009.

Är NTI Sollentuna en friskola?

NTI Sollentuna är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.