Vanliga frågor om NTI Sollentuna

Var ligger skolan?

Vi finns på Turebergsvägen 3. Du kommer enklast till oss med pendeltåg eller buss. Skolan ligger 3 minuters promenad från Sollentuna station.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 180 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trådlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.

Har skolan en matsal?

Hos oss kan man äta lunch i vår egen lunchrestaurang med utsikt över staden eller ta en fika på elevcaféet.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har resurstid en till tre gånger i veckan, beroende på möjlighet i de olika klassernas schema, där lärarna är tillgängliga för att ge extra stöd samt kan kalla de elever som har missat något.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder inga moderna språk, men har Engelska 6 och Engelska 7 som tillval.

Var har jag idrott?

Skolan har tillgång till Sollentuna kommuns toppmoderna gymnastikhall Satelliten för idrottslektionerna.

Får jag SL-kort av skolan?

Ja, alla elever som börjar på NTI Gymnasiet i Sollentuna får SL-kort.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Sollentuna?

Här möts du av engagerade lärare och skolans fokus är god stämning och en bra arbetsmiljö där du kan utvecklas maximalt. Elevinflytande är en viktig del i verksamheten och det är nära till både rektor och lärare.

Skolans pedagogik utgår från dig som individ och bygger på nyfikenhet och att det ska vara kul att lära. Lärarna använder modern utrustning och IT för att du ska få den bästa och modernaste undervisningen.

Är NTI Sollentuna en friskola?

NTI Sollentuna är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.