Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en rundtur i våra lokaler | Tidigare livesändningar | Teknikprogrammet | Designprogrammet | IT-programmet | APL på IT-programmet | Makerspace | Heltidsmentorer | Vanliga frågor | Snacka med SYV

Håll dig uppdaterad

Lämna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad med information om vår skola och vad som händer hos oss.

Intresseanmälan

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Privat visning

På grund av att vi har behövt ställa in våra fysiska öppna hus erbjuder vi nu privata visningar av skolan. Läs mer om besöket och hur du anmäler dig via knappen!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

Tidigare livesändningar

Under vintern har vi sänt live eftersom vi inte kunnat bjuda in till fysiska öppna hus. Här kan du se vår senaste livesändning i efterhand!

Livesändning 20 januari

Är du intresserad av våra tidigare livesändningar om de olika programmen? Se dem här!
Teknikprogrammet
Designprogrammet
IT-programmet

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Anna läser NTI Teknik

”Jag kände att jag ville läsa något som gav mig lite mer, och på teknikprogrammet, som riktar sig mycket mot spelutveckling, får jag både skapa och designa samtidigt som jag kommer vara väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna läser NTI Design

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig i antingen INFRASTRUCTURE eller BACK END.

Ebba läser NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

APL på NTI IT

Du som pluggar IT-programmet hos oss får gå ut på APL (praktik) – även utomlands! Titta på filmen för att höra mer om vad det innebär.

Makerspace

I vårt Makerspace får våra elever utlopp för kreativitet, innovation och nyfikenhet. Här finns VR/AR-teknik, 3D-printers och mycket, mycket mer för dig som elev att använda och göra upptäckter med.

Heltidsmentorer

På NTI Gymnasiet Stockholm vill vi att du som elev ska lyckas väl i dina studier. Därför har vi heltidsmentorer på skolan som stöttar och hjälper dig längs vägen. Se filmen för att höra mer om hur vi arbetar med heltidsmentorer och vad det ger dig som elev.

Vanliga frågor om NTI Stockholm

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.