Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Ta en rundtur i våra lokaler | Teknikprogrammet | Estetiska programmet | El- och energiprogrammet | APL på el- och energiprogrammet | Makerspace | Heltidsmentorer | Vanliga frågor | Snacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!
Uppe i vänstra hörnet väljer du vilken våning du vill gå runt på!

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Anna läser teknikprogrammet

”Jag kände att jag ville läsa något som gav mig lite mer, och på teknikprogrammet, som riktar sig mycket mot spelutveckling, får jag både skapa och designa samtidigt som jag kommer vara väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.”

ES: Design & Media

ES: Design & Media är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna läser ES: Design & Media

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Hos oss kan du fördjupa dig i antingen INFRASTRUCTURE eller BACK END.

Ebba läser EE: IT & Nätverk

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

APL på EE: IT & Nätverk

Du som pluggar el- och energiprogrammet (EE: IT & Nätverk) hos oss får gå ut på APL (praktik) – även utomlands! Titta på filmen för att höra mer om vad det innebär.

Makerspace

I vårt Makerspace får våra elever utlopp för kreativitet, innovation och nyfikenhet. Här finns VR/AR-teknik, 3D-printers och mycket, mycket mer för dig som elev att använda och göra upptäckter med.

Heltidsmentorer

På NTI Gymnasiet Stockholm vill vi att du som elev ska lyckas väl i dina studier. Därför har vi heltidsmentorer på skolan som stöttar och hjälper dig längs vägen. Se filmen för att höra mer om hur vi arbetar med heltidsmentorer och vad det ger dig som elev.

Vanliga frågor om NTI Stockholm

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.