Meritvärde och antagningspoäng för NTI Gymnasiet Stockholm 2020 – var ligger antagningsgränsen?

Om du funderar om du har de betyg som krävs för att komma in till NTIs program har du kommit rätt. Vi har samlat ihop årets preliminära antagningspoäng (meritvärden).

 

Preliminära antagningspoäng 2020 för NTI Gymnasiet Stockholm

Här har vi samlat en lista med de program och inriktningar med de preliminära antagningspoäng och medelpoäng. Räkna ut ditt meritvärde här.

 

El- och energiprogrammet: NTI IT

NTI IT (El- och energiprogrammet med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik) har i år en medelpoäng på 222,5 och en antagningsgräns på 200 poäng.

 

Estetiska programmet: NTI Design

Inriktning estetik och media eller NTI Design har i år en medelpoäng på 240.

 

Teknikprogrammet: NTI Teknik

I år har NTI Teknik med inriktningen informations- och medieteknik en medelpoäng på 257,5 och den preliminära antagningsgränsen ligger på 217,5 poäng.

 

Meritvärden från förra året (2019)

Det föregående året (2019) hade NTI IT en medelpoäng på 226.3 och en antagningsgräns på 202.5 poäng. För NTI Teknik var medelpoängen 290, då var antagningsgränsen på 257.5 poäng. NTI Design hade år 2019 en medelpoäng på 241.3.

 

Tänk på att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker till programmet och vilka betyg de har!

 

Antagningspoäng till Universitet och Högskola

Antagningen till universitet och högskola ser lite annorlunda ut än vad den gör till gymnasiet. Det kan vara bra att ha koll på om man funderar på att plugga vidare efter skolan. När du söker till universitet eller högskola kan du vara med i två olika grupper samtidigt. Ungefär hälften av de som kommer in gör det på sina betyg och hälften kommer in med hjälp av sina resultat i högskoleprovet. Därför är det viktigt att skriva högskoleprovet även fast du kanske inte tror att du kommer få så bra resultat. 

 

Betygsgenomsnitt

Till skillnad från när du söker till gymnasiet så räknas ditt snittbetyg och inte summan av betygen om du kommer in med hjälp av betyg. Beroende på vilken utbildning du söker till och vilka kurser du läst på gymnasiet får du också tillgodoräkna meritpoäng som läggs på ditt snittbetyg.