Imorgon tar vår IT-elev Markus Laakso studenten, och trots ett förväntat regnigt väder ser hans framtid solklar ut. I år har han tagit hela tre certifikat som en del av sin undervisning på NTI Gymnasiet Stockholms IT-program.

Först tog Markus Cisco Certified Network Associate (CCNA), sedan Juniper Networks Certified Associate Junos (JNCIA-Junos) och sist men inte minst har han som första elev på NTI Gymnasiet, och även en av få gymnasieelever i Sverige, tagit certifikatet Cisco Certified Specialist – Enterprise Core (CCNP-ENCOR). Provet som heter Enterprise Core Exam fokuserar på kunskapen om enterprise infrastructure vilket inkluderar dual-stack (IPv4 och IPv6) architecture, virtualization, infrastructure, network assurance, security, och automation. Enterprise core är också kvalificerande för CCIE Enterprise Infrastructure och CCIE Enterprise Wireless certifications. Dessutom kvalificerar det till att kandidaten kan ta CCIE lab.

På NTI Gymnasiet har eleverna möjlighet att certifiera sig i design med Adobe, programmering, server, nätverk och säkerhet med Microsoft och Cisco. Att certifiera sig på NTI Gymnasiet Stockholm är ett frivilligt komplement som har blivit mycket populärt bland eleverna då certifieringen kan öppna dörrar åt dem inom yrkeslivet. För Markus har det betytt att han blivit särskilt attraktiv på arbetsmarknaden. Självklart har skolan hjälpt till med i förberedelserna samt täckt kostnaderna vid avklarat prov, såsom vi gör för samtliga elever som bedöms vara redo att ta provet.

På måndag börjar Markus på sitt nya jobb som IT-tekniker på GlobalConnect som idag har 28000 företagskunder. Vi på NTI Stockholm är enormt stolta över Markus åstadkommanden och önskar honom lycka till i framtiden!