Idag rekommenderades alla gymnasieskolor att gå över till fjärr- och distansundervisning för att förhindra smittspridningen av coronaviruset. Vi på NTI Gymnasiet Stockholm följer naturligtvis den rekommendationen och kommer från och med torsdag 19/3 att upphöra med undervisning i skolans lokaler och istället övergå till olika digitala lösningar.

Imorgon, onsdag 18/3, har vi studiedag men från och med torsdag kommer lärarna alltså att bedriva fjärrundervisning enligt ordinarie schema.

För eleverna innebär det att de följer sitt schema. När det till exempel är dags för matematik loggar de in i google classroom och går med i google meet (en länk som läraren lagt upp). Där kommer samtliga elever som är friska från den beröra klassen att delta i ett möte i realtid. Läraren och eleverna finns på plats under lektionens gång. Läraren kan hålla föreläsningar, svara på frågor, handleda och så vidare. Eleverna kan interagera med varandra, ställa frågor till läraren, deltaga i diskussioner med mera. Dessutom ser lärare och elever varandra vilket såklart är en bonus.

Skolan kommer med andra ord att fortsätta bedriva undervisning, med närvarohantering och lärarledda lektioner, skillnaden är att eleverna deltar hemifrån.
Vi kommer att fortsätta använda schoolsoft som en informationskanal till elever och vårdnadshavare. Vi ber er därför vänligen att  uppmärksamma ny information där.
Tveka inte att kontakta mentor/lärare/rektor om du har några funderingar.