Vanliga frågor om NTI Stockholm

Var ligger skolan?

Skolan ligger på Crafoords väg 12, belägen i Röda Korsets anrika elev- och sjuksköterskehem i Sabbatsbergsområdet.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Har skolan en matsal?

På NTI-gymnasiet Stockholm äter du gratis lunch ute på olika restauranger i närheten. Vi har även en omtyckt cafeteria där du hittar mackor, frukt, dryck och annat gott. Skolan bjuder de elever som önskar på frukost varje dag.

Vilka restauranger gäller matkortet på?

Matkortet gäller på ett flertal restauranger i området (ca 35st) med varierat utbud. Vi uppdaterar hela tiden vilka restauranger vi erbjuder.

Hur mycket pengar har jag på mitt matkort?

Matkortet är laddat med 55kr och motsvarar en fullgod måltid.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan har du rätt till busskort.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 950 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Vad får jag för dator?

Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator anpassat för ditt program. Elever som går estetiska programmet brukar få låna en Mac och teknikprogrammet och IT-programmet brukar få låna en PC.

Vilka språk erbjuder skolan?

På skolan erbjuds tyskafranskaspanskajapanska och kinesiska som moderna språk.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar och slutar du lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi har ett tillfälle i veckan som kallas för Lärforum. Då finns alla lärare tillgängliga för eleverna som behöver extra hjälp, eller vill komma vidare av annan anledning.

Var har jag idrott?

Vi har idrott på gym med lärare, men håller på att bygga en egen lokal där vi ska ha all idrott.

Varför ska jag välja NTI Stockholm?

NTI Gymnasiet Stockholm är skolan för dig som vid sidan av dina gymnasiestudier även vill tillgodogöra dig en relevant och aktuell IT-kompetens. Hos oss får du tre spännande år fyllda med kunskap, inspiration och utmaningar.

Under nästan femtio år har vi bedrivit utbildning som lett till jobb, vidare studier eller eget företagande. Våra utbildningar ger dig förutom solida ämneskunskaper även digital spets och förmågor för att kunna applicera dem tillsammans i praktiken.

Är NTI Stockholm en friskola?

NTI Stockholm är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.