Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Sundbyberg

På grund av Covid-19-viruset kan vi tyvärr inte anordna ett öppet hus på skolan och därför har vi samlat nyttig information för dig här – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Eftersom vi inte kan träffa dig hittar du längre ner på denna sidan videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola. Vi har även haft en livesändning som du kan se i efterhand.

Innehåll:
Live-stream
Ta en tur i skolan!
Teknikprogrammet
Designprogrammet
IT-programmet
Studie- och yrkesvägledning online

Live stream

Den 7 maj kl. 17:30 sände vi live från YouTube. Du kan se hela sändningen i efterhand. Tveka inte att kontakta oss om du har en fråga!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Thor om NTI Teknik

Mitt brinnande intresse för teknik har alltid uppmuntrats av lärarna. Det var aldrig några problem om jag behövde låna utrustning eller om jag bara ville diskutera intressant teknik.

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.