Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL
Se hur det ser ut hos oss | Tidigare livesändning | TeknikprogrammetDesignprogrammetIT-programmet | Certifieringar | Vanliga frågorSnacka med SYV

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Undrar du hur det ser ut hos oss?

Vill du se hur vår skola ser ut? Vi finns i ljusa, rymliga lokaler med plats för kreativitet, innovation och gemenskap. Kolla in hur det ser ut hos oss och ta en digital rundtur i våra lokaler!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik eller inriktning design och produktutveckling. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Thor om teknikprogrammet

”Mitt brinnande intresse för teknik har alltid uppmuntrats av lärarna. Det var aldrig några problem om jag behövde låna utrustning eller om jag bara ville diskutera intressant teknik.”

ES: Design & Media

ES: Design & Media är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om estetiska programmet

”Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om el- och energiprogrammet

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

Certifieringar på NTI Gymnasiet Sundbyberg

På NTI Gymnasiet Sundbyberg har alla elever möjlighet att certifiera sig inom olika områden. Certifikat som är viktiga och nyttiga för både arbetsliv och fortsatta studier. Vi har pratat med Jonathan Bodman, som är lärare på skolan, om vad certifikat är och vad eleverna får ut av att certifiera sig.

”Eleverna får lyckas med någonting som är större än skolan, något som är mer på riktigt.”

Elev från IT programmet på NTI

Vanliga frågor om NTI Sundbyberg

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.