Vill du designa nästa generations smartphone? Eller kanske en ny Volvo eller deras huvudkontor? Ta dina första steg mot teknisk design hos oss på NTI Gymnasiet! Till hösten startar vi inriktningen produktutveckling och design på teknikprogrammet!

Inriktningen ger dig kunskaper om design och produktutveckling. Idag är nämligen datorstyrd design och digital konstruktion de centrala metoderna och kommer att bli ännu viktigare i framtiden. Därför läser du flera kurser som digitalt skapande och tillämpad programmering för att kunna hantera innovationsprocesser på ett tidsenligt sätt och vara förberedd för framtidens tekniker.

Utbildningen behandlar designprocessen vilket betyder att du får vara med och skapa en produkt hela vägen från idé fram till en prototyp i en digital och kreativ utbildningsmiljö.Du kommer att arbeta med din färg- och formkänsla samtidigt som du löser problem både teoretiskt och praktiskt. Även om en arkitekt eller formgivare idag i huvudsak arbetar digitalt kommer du även få kunskaper i att arbeta praktiskt med exempelvis 3D-skrivare i vårt makerspace och att skissa för hand i kurser som konstruktion och bild och form.

Skisser och ritningar i både 2D och 3D lär du dig att göra i datorn med hjälp av CAD-program. Du kommer också att få arbeta med många andra program inom layout, design, bild och programmering samt prova på att utveckla med och för VR/AR-miljöer. Genom att designa digitalt kan du visa upp dina konstruktioners färg och form på ett unikt sätt i virtuella miljöer.

Programmets kurser inom matematik, fysik och teknik ger dig en bred behörighet till vidare studier inom många områden och inriktningen har gett dig en bra grund för att studera vidare inom design, arkitektur, formgivning, media, reklam eller teknisk högskola.

Vi har utökat våra platser och därför finns det några lediga platser kvar till höstens start!
Kontakta rektor Helena Wollin, helena.wollin@ntig.se, 0700 02 65 03, för mer information.

Framtidens innovationer börjar här!