9 december mellan kl. 16.00 – 19.00 öppnar vi dörrarna till vår verkstad  för dig som är intresserad av teknik, IT och digitalt skapande!

Makerspace

Makerkulturen är en ny trend inom IT och kan enkelt beskrivas som en modern hobbyverkstad. Det  handlar inte längre om att tälja, sticka, virka, sy, utan idag vill man bygga tekniska prylar. Den  automatiska vattenkannan, väckarklockan du kan prata med, dammsugaren som styr sig själv, eller    bara utmaningen av att få något att fungera.

Verktygen vi behöver i den moderna verkstaden har nya syften – 3D-printers för att skriva ut 3D-modeller att bygga med, mikrodatorer för att kunna programmera funktionalitet, elektriska komponenter som mikrodatorn kan styra, antenner för att kunna kommunicera med telefonen eller andra enheter.

I vårt makerspace på NTI Sundbyberg så jobbar vi mycket med Raspberry Pi och Arduino, det finns mycket man kan använda dem till. Vi har byggt arkadmaskiner med Retropie operativsystemet, vi har byggt robotar och styrt dem via en app och bluetooth.

Craftlab

Intill vårt makerspace har vi en mer traditionell verkstad med verktyg som sågar, pelarborrar, dremlar mm.

Varmt välkomna till öppet Makerspace på Rissneleden 144B i Sundbyberg!