Vanliga frågor om NTI Sundbyberg

Var ligger skolan?

Vi befinner oss nära Solvalla på Rissneleden 144.

Du tar dig enklast till oss med T-bana till Rissne, eller buss till Duvkullavägen eller Skvadronsbacken.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Får jag en dator?

Ja, alla elever lånar en dator från skolan under sin studietid. Datorn är det främsta arbetsverktyget för eleverna på NTI-Gymnasiet Sundbyberg. Den ska klara allt från att rendera animationer till att simulera stora nätverk.

Har skolan en matsal?

Ja, vi serverar lunch i vår matsal mellan 11-13 varje dag. Om vädret tillåter har vi en uteplats där en kan inta sin lunch i solen. Äter du specialkost anmäler du det till din mentor eller till skolans administratör.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 180 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 28 platser på de yrkesförberedande programmen.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Det går alltid bra att prata med lärarna eller specialpedagogen om läxhjälp.

Var har jag idrott?

Vi har våra idrottslektioner i Råstaparkhallen nära Friends Arena. Dit åker eleverna med buss från skolan.

Hur ser schemat ut?

Lektionerna startar som tidigast 08:30 och slutar senast 16:30. Vissa dagar börjar eleverna sent, andra dagar slutar eleverna tidigt. Schemat läggs så att varje skoldag ska bli så sammanhängande som möjligt.

Får jag ett SL-kort av skolan?

Ja, alla elever får ett SL-kort så att de kan ta sig till och från skolan, idrottshallen, APL och studiebesök.

Vilka språk erbjuder skolan?

I dagsläget har vi japanska steg 1-3 som modernt språk.

Varför ska jag välja NTI Sundbyberg?

Vi förbereder dig för en högskola och ett arbetsliv i ständig förändring med IT som verktyg. Skolans lärare är engageradekunniga och arbetar för alla elevers bästa.

På NTI Gymnasiet får du arbeta med den senaste mjuk- och hårdvaran inom allt från programmering och nätverksteknik till animation och medieproduktion.

Är NTI Sundbyberg en friskola?

NTI Sundbyberg är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.