Om NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI Gymnasiet Sundbyberg ligger i ljusa ändamålsenliga lokaler några minuter från T-banan i Rissne. Hos oss står teknikutveckling och kreativitet i fokus. Med kompetenta engagerade lärare får du en gedigen utbildning som skapar förutsättningar för en framtid direkt ut i yrkeslivet eller för högre studier. Vi arbetar för en trygg och lugn studiemiljö med elevinflytande på olika nivåer. Som elev hos oss har du tillgång till en fullt utbyggd elevhälsa och vi arbetar aktivt för skapa en trivsam inkluderande skola. Det ger en stadig grund för en framtid inom tech, science och IT!

NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På 20 platser runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss. Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Vår vision

Skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. Samhället är ihopkopplat och uppkopplat. Det är mer digitalt än analogt, mer nätverksberoende än individuellt. Ett sådant här samhälle skapar naturligtvis otroliga möjligheter, men ställer samtidigt lika stora krav.

Med tech, science och IT i fokus gör vi på NTI Gymnasiet dig beredd på framtiden – vad den än må innebära och innefatta. Med tech, science och IT i fokus kan du nämligen göra vad du vill. Hos oss får du alla tankesätt och verktyg för att du ska kunna navigera framtidens möjligheter. Vi utmanar och prövar, så att dina dörrar hålls öppna för vad nu än vill göra.

Världen är oändlig, vi ser till att dina möjligheter också blir det.

Intervju med rektor Sara Berglund

Sara Berglund är ny rektor på NTI Gymnasiet Sundbyberg. Hon är en fitness människa av rang som tar 80 kilo i bänkpress! Sara är en rektor som är engagerad och driven att förbättra skolan. Detta gör hon bland annat genom att vara involverad i byggandet och utvecklandet av skolans Makerspace som är en plats för eleverna att utvecklas och förberedas för framtidens jobb.

Hur känns det att vara rektor på NTI Gymnasiet?

Ja, men det känns faktiskt jättekul! Det händer så sjukt mycket olika saker varje dag och man vet aldrig hur det ser ut. I min roll kan man ha planerat sin dag och tror att man vet vad som ska hända men sen är det ofta andra saker som dyker upp. Jag tycker om variationen i arbetsuppgifterna och kontakten med människor i olika sammanhang.

Vad gjorde du innan?

Tidigare arbetade jag som biträdande rektor på Rytmus Stockholm. Där hade jag liknande arbetsuppgifter som nu men skillnaden var att det var en mycket större skola.

Har du lust att berätta lite om ert Makerspace?

Makerspace är ju en plats där våra elever kan bygga och testa sina idéer inom teknik, design och programmering. Vi har kommit igång och det är full aktivitet i vårt Makerspace vilket är kul! Vi har redan elever och lärare som är där och jobbar. På våra planeringsdagar så har vi också lagt in gemensamma workshops för alla våra lärare för att kunna integrera Makerspace i all typ av undervisning. Vi upptäckte på vägen att vi rent praktiskt saknade en verkstad eftersom eleverna behöver kunna bygga lådor och boxar för att kunna uppfinna och tillämpa själva tekniken. Därför håller vi just nu på att bygga en verkstad som är en del av Makerspace. Vi vet att enligt branschen så behöver vi elever som kan hantera verktyg, som kan bygga saker samt vara tekniska och innovativa i sina tillvägagångssätt. Vi hoppas på att Makerspace och verkstaden kommer förbereda dem för detta på ett bra sätt.

Vad är det bästa med eleverna som går här?

Framförallt att de är nyfikna och vill veta mycket men de är också riktigt roliga. De kommer gärna in och hänger på mitt kontor bara för att snacka och de är väldigt intresserad av vad man har gjort och vad man gör. Ibland kör de rundor på fotbollsspelet som vi har där ute. Det händer att jag spelar med dem men jag förlorar nästan varje gång för jag hinner inte stå där så ofta. Eleverna är trevliga och bra med varandra och det finns en bra kultur på skolan.

Hur är det vara en del av NTI Gymnasiets satsning inom tech?

Jag tycker det känns grymt bra att få vara med från början och ges en möjlighet att tillsammans med personalen utveckla skolan. På NTI Gymnasiet vill man ju satsa på innovation och framtiden genom tech, science och IT och det är härligt att få vara delaktig i det bland annat genom att vara med och utveckla konceptet Makerspace.

RISE - Research Institutes of Sweden

NTI Gymnasiet ingår i ett partnerskap med RISE, ett svenskt och statligt forskningsinstitut. Det behövs utbildningar som förbereder elever på en snabbrörlig arbetsmarknad som vi inte vet så mycket om, därför är vårt partnerskap med RISE oerhört viktigt för utbildning mot den digitala marknaden. Vi kan ge våra elever rätt förutsättningar för att de i framtiden ska kunna aktiva och ansvarstagande samhällsmedborgare som bygger framtidens samhälle.

”Vi vill bidra till att utveckla och stärka skolan och undervisningen, och som innovationspartner bidrar vi med tillämpad forskning. Målet är att skapa en bättre och mer utvecklad verksamhet, samt möjlighet för skolhuvudmän att använda innovationsprocesser mer effektivt i den egna verksamheten.” – Carl Heath, chef för digitalisering och lärande på RISE.

Läs gärna mer om RISE här eller i vårt pressmeddelande.