ESPORT - LÅT DIN PASSION BLI DIN PROFESSION

På NTI Gymnasiet Sundsvall kan du utöver dina studier välja att studera och träna esport som individuellt val på samtliga program.
 
Vad är esport?

Esport är en förkortning av ”elektronisk sport” och är ett samlingsnamn för alla tävlingar som utförs i en virtuell miljö. Det kan alltså handla om TV-spel, datorspel, Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) eller mobilspel. Begreppet myntades i Sydkorea bland annat av arrangörerna bakom World Cyber Games men har sedan dess blivit ett globalt vedertaget begrepp.

Esport är en snabbt växande bransch, finalen i League of Legends hade fler tittare än NBA, NHL och Champions League. Streamingkanalen Twitch har fler tittare än många TV-kanaler idag.
 
Kombinera dina studier med esport på NTI Sundsvall

Hos oss kan du välja esport som individuellt val redan första läsåret inom alla tre programmen. Esporten har utvecklats oerhört det senaste decenniet och räknas nu som en av de stora världssporterna tillsammans med fotboll, ishockey och basket.

Vi utbildar dig om vad det innebär att vara en pro-gamer och vilka möjligheter som finns att arbeta inom branschen. Vi lär dig om teknikutvecklingen inom Esport och framtidens möjligheter till yrken och företagen inom branschen.

Inom utbildningen har vi stort fokus på hälsa, jämställdhet, teambuilding och respektfullt utövande av sin sport.

Vi erbjuder lektioner dagtid för kunskap om esport i stort, både branschen och spelen. Vi har även extra idrottspass och gymträning. Du kan fördjupa din inom valt spel som sport och få möjlighet att utöva den i vår techsal.

Varmt välkommen att utforska potentialen i din passion. Se vad esport kan erbjuda dig. Läs esport hos oss!

 

 
Till Intresseanmälan