NTI Gymnasiet i Sundsvall har tre olika program, två högskoleförberedande och ett yrkesprogram – alla med ett fokus på tech. Vi vet nämligen att teknik är framtiden, något som är så självklart att det inte borde behöva sägas. Oavsett om du vill jobba med design, bli webbutvecklare eller något helt annat är det viktigt att ha grundkunskaper i de programvaror som används i branscherna – och det får du hos oss.
 

ÖPPET HUS PÅ NTI GYMNASIET

Det bästa sättet att ta reda på om NTI Gymnasiet passar dig är att besöka oss. Vi har ett öppet hus till innan gymnasievalet stänger. Varmt välkommen till oss 23 janauri.
 

NTI DESIGN – ESTETISKA PROGRAMMET

NTI Sundsvall erbjuder Estetiska programmet med inriktning estetik och media, NTI Design, som fokuserar på digital desgin. Vi har duktiga lärare och samarbetar också med film- och fotoföretag runt om i Sundsvall. Vi har två fördjupningar inom design, Motion Graphics och Visual Communication.
 
NTI DESIGN – MOTIN GRAPHICS
Här får du förverkliga dina idéer i både 2D och 3D. Vi arbetar med både klassisk och digital animationsteknik i Adobe-suiten, Maya samt spelmotorerna Unity och UE4.
 
NTI DESIGN – VISUAL COMMMUNICATION
Här får du fokusera på att bli en expert Photoshop, InDesign och Illustrator där du tar fram saker som grafiska koncept och förpackningsdesign. Vi samarbetar med företag inom designbranschen, och du får visa upp dina verk upp i olika utställningar.
 

NTI TEKNIK – TEKNIKPROGRAMMET

Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Sundsvall har inriktningen inriktning informations- och medieteknik. Programmet ger en bred behörighet till vidare studier och möjlighet till mycket tid för fördjupning inom webb och programmering. Vi har två fördjupningar inom teknik, Engineering och Back end.
 

NTI TEKNIK – ENGINEERING

Hos oss lär du dig processer inom produktutveckling genom våra lärares branscherfarenhet. Du kan pröva dina idéer i vårt Makerspace och genom kunskaper i entreprenörskap förverkliga dem. Ett första steg mot ingenjör!
 

NTI TEKNIK – BACK END

Denna fördjupning ger dig färdigheter i webbutveckling, design och bild. Här får du använda moderna programvaror inom layout, design eller bild. Tillsammans med engagerade och kompetenta lärare utvecklas din kreativitet och problemlösningsförmåga. Du får behörighet för vidare studier inom webbutveckling och programmering.
 

NTI IT – IT-PROGRAMMET

IT-programmet, eller el- och energiprogram med inriktning dator- och kommunikationsteknik på NTI Gymnasiet Sundsvall har stort fokus på robotteknologi och Makerkultur. Med hjälp av våra kunniga lärare har vi alla förutsättningar att ge dig inspiration för framtidens infrastruktur med robotar och annan avancerad teknisk utveckling. Vi har två fördjupningar på IT-Programmet, Infrastructure och Back end.
 

NTI IT – INFRASTRUCTURE

Här har vi fördjupat samarbete med företag inom branschen för att verkligen förstå nätverksteknikens utveckling och behov på marknaden – där praktik är en stor del av vårt lärande och projektarbete. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att arbeta i nätverksbranschen.
 

NTI IT – BACK END


Lär dig att administrera och bygga upp webbservrar samt att programmera för webben. Dina verktyg som webbutvecklare är språk som HTML5, CSS, JavaScript, PHP och MySQL. Alla webbplatser är beroende av nätverksteknik för att världen ska kunna ta del av dem! Därför lär du dig även att hantera den teknik som krävs för att bygga upp, drifta och underhålla webbserverlösningar.

E-SPORT

På NTI Gymnasiet i Sundsvall kan du också kombinera dina studier på gymnasiet med e-port. Kom på öppet hus hos oss så berättar vi mer om hur det fungerar.