Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Sundsvall

Var ligger skolan?

Vi finns sedan 16 år tillbaka på Kyrkogatan 21, mitt i stan.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 200 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Har skolan en matsal?

Lunchen serveras i skolans egen restaurang med utsikt över Stora torget. Mittgastronomi är vår matleverantör sedan flera år och levererar vällagad, näringsriktig och väl sammansatt kost, lagad från grunden. Varje dag finns två varma rätter och utöver det en stor, uppskattad salladsbuffé med ost, skinka, fetaost, kyckling, olika dressingar samt övriga grönsaker efter säsong.

Fiket håller öppet varje dag och där finns både fika och godsaker.

Hur ser schemat ut?

Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar du lite tidigare och slutar lite tidigare och vissa dagar börjar du senare och slutar lite senare.

Får jag busskort av skolan?

Om du bor mer än 6 km från skolan har du rätt till busskort.

Vad får jag för dator?

Alla elever får en bärbar dator till sitt förfogande under studietiden. Bra datorutrustning och mjukvara är en viktig grund i våra utbildningar. Vi använder oss av lärplattformen schoolsoft samt Googles olika applikationer i undervisningen.

Vi har en ny techsal med 32 datorer som ger dig oanade möjligheter i digitalt skapande, programmering och e-sport. Vi har även även en GreenScreen-studio på skolan och ett Makerspace för robotutveckling.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Vi erbjuder olika stugpass under läsåret. De exakta tillfällena kan variera beroende på kalendarium.

Vilka språk erbjuder skolan?

Skolan erbjuder inga moderna språk eftersom dessa inte ingår i någon av programmens poängplan.

Var har jag idrott?

Eleverna har idrott på Universitetsallén 14.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Sundsvall?

På NTI Gymnasiet jobbar vi med mentorskap som en viktig del av undervisningen. Det betyder att alla elever får en personlig och individuell handledning i skolarbetet. NTI Gymnasiet lägger också mycket tid och vikt på ordning och reda. Detta tror vi tillför trygghet. Våra utbildningar ger dig förutom solida ämneskunskaper även digital spets och förmågor för att kunna applicera dem tillsammans i praktiken.

Vi ser elevinflytande som en självklarhet. Ökat inflytande ökar motivation och ansvarstagande hos dig som är elev. Ett bra klimat som ska utvecklas och bli bättre.

Är NTI Sundsvall en friskola?

NTI Sundsvall är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.