NTI Gymnasieingenjör (TE4)

PROGRAMMET FÖR DIG SOM VILL…

• Få en snabb väg in i arbetslivet och mjukvarutuvecklingsbranschen
  • Göra 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag
  • Fördjupa dig inom programmering och problemlösning
    Välj skola nedan

Välj skola nedan för att läsa mer om just den skolans gymnasieingenjörsprogram.

Mer om NTI Gymnasieingenjör (TE4)

Du som har gått teknikprogrammet kan söka denna ettåriga yrkesutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen. Det är en gratis och CSN-berättigad vidareutbildning, perfekt för dig som vill börja arbeta med mjukvaruutveckling så fort som möjligt.

10 veckors branschnära praktik

Under utbildningen ingår 10 veckors praktik på ett spännande IT-företag. På skolan har du din egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

All in på programmering

Under året får du möjlighet att fördjupa dig i programmering och mjukvaruutveckling. Erfarna lärare utformar branschnära och aktuell undervisning för att du ska vara förberedd för att börja arbeta som gymnasieingenjör. Du kommer bygga ett stort kontaktnät och får mentorer inom branschen som stöttar dig.

Vem kan söka?

Alla elever upp till 22 år med examen från teknikprogrammet kan söka utbildningen. Ansökningsperioden pågår under vårterminen.

Till år 2024 behövs ytterligare 70 000 programmerare i Sverige.

- IT- och telekomföretagen

NTIs IT program dator och kommunikationsteknik
    Elev som går på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet
    NTI Gymnasiet - Inriktning mjukvarudesign