NTI Gymnasiet Umeå

Efterfrågade utbildningar

För dig som är intresserad av digital design, teknik,digital handel, programmering eller datorteknik och vill gå en IT-profilerad utbildning är NTI Gymnasiet i Umeå ditt självklara val. Oavsett vilket program du väljer kommer vi att förbereda dig för en digital framtid. Vår undervisning präglas av behöriga lärare som med sin kompetens inom tech utmanar och engagerar våra elever att nå sin fulla potential. Vi jobbar i nätverkslabb, fotostudio, makerspace och VR-labb med den senaste programvaran och utvecklar ständigt vår verksamhet i nära samarbete med branschen och universitetet. Ett väl utbyggt elevhälsoarbete tillsammans med en systematisk utvärdering av undervisningen gör att du som elev hos oss får möjligheten att vara dig själv vilket ger de bästa förutsättningarna för utbildning.
Skolan ligger mitt i centrala Umeå och har ändamålsenliga, fräscha lokaler. Du har nära till kommunikationer och de företag vi samarbetar med. Vi är dessutom den enda skolan i Umeå som erbjuder det fjärde tekniska året inom mjukvarudesign och infrastruktur.

MÖJLIGHETERNA


Våra lärare är skickliga och erfarna och arbetar nära branschen och Universitetet. Vi erbjuder APL i utlandet och du kan gå fyra år på teknikprogrammet om du väljer oss.

TEKNIKEN


Tech genomsyrar arbetet. Den senaste mjukvaran, VR-studio, makerspace och annan utrustning är en del av undervisningsvardagen.

GEMENSKAPEN


Trygghet präglar vardagen i våra fina lokaler i Utopiagallerian. Vi bjuder på frukost innan lektionsstart och våra elever ordnar LAN, brädspelskvällar och andra sociala aktiviteter.

Intresseanmälan

Våra program

Nyheter

2020-04-28

“Är du taggad och intresserad inom IT? Välj NTI Gymnasiet!”

  Adam läser el- och energiprogrammet med inriktning IT på NTI Gymnasiet Umeå. Han tycker det är en mysig skola...

Läs mer

2020-04-27

"Om man vill bli bra på något bör man göra det ofta"

  Leo läser till Gymnasieingenjör på NTI Gymnasiet Umeå. I den här intervjun berättar han mer om skolan och varför...

Läs mer

2020-04-15

Alexander pluggar teknik på NTI

  ”Jag är väldigt intresserad av spel och kommer satsa på att bli spelutvecklare efter gymnasiet.” Alexander berättar om sina...

Läs mer
Se alla nyheter

Öppet hus

På grund av Covid-19 kan vi inte bjuda in till vår skola. Därför har vi istället samlat relevant information här på vårt digitala öppna hus. Klicka nedan för att komma dit!Intresseanmälan