Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Umeå

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Nästa öppet hus är den 28 januari kl. 17-19. Mer information kommer!

Innehåll:
Ta en tur i skolan!TeknikprogrammetDesignprogrammetIT-programmetHandelsprogrammetGymnasieingenjörsprogrammet | Vanliga frågorStudie- och yrkesvägledning online

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i nacka. Tryck på knappen nedan för mer information!

Träffa lärare

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Gå runt hos oss

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Natalie om NTI Teknik

”Programmering är självklart en stor del av programmet, men det är också en del andra tekniska inslag som bygger upp utbildningen.”

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Elin om NTI Design

”Majoriteten av gångerna har man stort inflytande under arbetets gång på de estetiska ämnena, och det tycker jag verkligen om. Jag tycker att min utbildning är jättebra, jag har lärt mig väldigt mycket som jag tidigare inte kunnat och jag trivs otroligt bra.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Adam om NTI IT

”Det som jag upplever är det bästa med utbildningen är den otroliga kompetensen hos alla lärare. Att lärarna har ett stort intresse inom de områden som de lär ut bidrar till en mer kreativ och lärsam utbildning.”

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Wilma om NTI Handel

”På handelsprogrammet får vi bland annat lära oss om hur viktigt det är med bra service, marknadsföring och försäljning.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Leo om NTI Gymnasieingenjör

”Om man verkligen gillar kod och utveckling eller om man är som mig, intresserad men osäker på sina förmågor, är TE4 en fantastisk plats att förbättra sina förmågor och ha en hel del kul i processen.”

Vanliga frågor om NTI Umeå

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.