Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!

Gå runt hos oss

Du kan även se en inspelad 3D-tur här.

TE: Informationsteknik

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Natalie om TE: Informationsteknik

”Programmering är självklart en stor del av programmet, men det är också en del andra tekniska inslag som bygger upp utbildningen.”

ES: Design & Media

ES: Design & Media är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Elin om ES: Design & Media

”Majoriteten av gångerna har man stort inflytande under arbetets gång på de estetiska ämnena, och det tycker jag verkligen om. Jag tycker att min utbildning är jättebra, jag har lärt mig väldigt mycket som jag tidigare inte kunnat och jag trivs otroligt bra.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Adam om EE: IT & Nätverk

”Det som jag upplever är det bästa med utbildningen är den otroliga kompetensen hos alla lärare. Att lärarna har ett stort intresse inom de områden som de lär ut bidrar till en mer kreativ och lärsam utbildning.”

FS: Handel

På Försäljning- och serviceprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. På programmet får du prova på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Wilma om FS: Handel

”På handelsprogrammet får vi bland annat lära oss om hur viktigt det är med bra service, marknadsföring och försäljning.”

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Leo om NTI Gymnasieingenjör

”Om man verkligen gillar kod och utveckling eller om man är som mig, intresserad men osäker på sina förmågor, är TE4 en fantastisk plats att förbättra sina förmågor och ha en hel del kul i processen.”

Entreprenörskap på NTI Umeå

I kursen Entreprenörskap utvecklar eleverna kunskaper och erfarenheter inom innovation och företagandets alla delar. Alla, oavsett program, får chansen att driva sitt eget UF-företag under ett år. Hör vår biträdande rektor och några av våra elever berätta mer i videon nedan!

Makerspace & fotostudio

På NTI Gymnasiet Umeå vill vi förbereda dig för en digitaliserad framtid. Det gör vi genom att använda den senaste tekniken och utrustningen i våra utbildningar, oavsett program. Här får du utlopp för dina innovativa och kreativa sidor i vårt Makerspace och fullt utrustade fotostudio.

Lärarna berättar

Träffa några av våra lärare och hör vad de tycker att det bästa med skolan är, årets höjdpunkt och hur eleverna på NTI Gymnasiet Umeå är – kolla in videon nedan!

Vanliga frågor om NTI Umeå

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.