Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Umeå

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner. Längre ner på denna sida hittar du även videor från rektor, lärare och elever som berättar mer om vår skola.

Innehåll:
Live-stream
Ta en tur i skolan!
Teknikprogrammet
Designprogrammet
IT-programmet
Handelsprogrammet
Gymnasieingenjörsprogrammet
Studie- och yrkesvägledning online

Live stream

Den 28 april sände vi live från vår skola. Du kan fortfarande se den på vår facebooksida (startar ca 1 timme in i videon). Klicka på knappen nedan för att komma dit.

Har du fortfarande något obesvarad fråga om oss är du välkommen att kontakta oss eller skicka en fråga via Facebook eller Instagram.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på länken nedan för att gå runt själv eller titta på filmen för en tur runt skolan. Så snart vi kan ta emot elever igen är du självklart välkommen att besöka oss men tills dess, kolla in här.

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Det är hög klass på all elektronik och det märks tydligt att skolan är väldigt teknikinriktad.

- Alexander om NTI Teknik

Designprogrammet

NTI Design är ett estetiskt program med inriktning estetik och media. Det är ett högskoleförberedande program med fullt fokus på grafisk design, webbdesign och produktion. Med certifiering inom Adobe-programmen är du redo för att jobba direkt inom grafisk kommunikation och webb, eller för att plugga vidare på exempelvis Hyper Island, Berghs eller annan yrkeshögskola eller högskola.

Hanna om NTI Design

Inför gymnasievalet kollade jag på flera olika konstskolor och estetprogram, men jag ville inte bara fokusera på konst. Det är därför gillar jag NTIs designprogram, för vi får läsa både estetiska ämnen och lära oss saker som webbutveckling.

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Adam om NTI IT

Det som jag upplever är det bästa med utbildningen är den otroliga kompetensen hos alla lärare. Att lärarna har ett stort intresse inom de områden som de lär ut bidrar till en mer kreativ och lärsam utbildning.

Handelsprogrammet

På Handelsprogrammet tycker vi att verkligheten utanför skolan ska vara en del av utbildningen, därför gör alla elever 15 veckors praktik på spännande företag. Med inriktningen handel och service får du pröva på olika yrken – vilket också innebär att du knyter nyttiga kontakter inom branschen för din framtida karriär. Hos oss har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet.

Lykke om NTI Handel

Ju mer jag läste på om NTIs handelsprogram, desto bättre kändes det. Vi får lära oss presentationsteknik, grafisk kommunikation, hur man ska tänka när man startar ett företag och mycket mer.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Leo om NTI Gymnasieingenjör

Leo te4

Om man verkligen gillar kod och utveckling eller om man är som mig, intresserad men osäker på sina förmågor, är TE4 en fantastisk plats att förbättra sina förmågor och ha en hel del kul i processen.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.