Som en del av AcadeMedia följer vi Folkhälsomyndighetens och AcadeMedias riktlinjer gällande Covid-19. För mer information, klicka på knappen bredvid.


Vill du söka till NTI Umeå?

Nedan har vi listat en guide för hur du gör för att söka till oss på NTI Umeå.

Hur söker jag till NTI Umeå?

  1. Du kan göra ditt gymnasieval direkt genom att logga in på elevantagningens hemsida här. Användarnamn och lösenord får du av din studie- och yrkesvägledare på din skola.
  2. Sök på NTI Gymnasiet Uppsala eller sökkod (som du hittar nedan).
  3. Under extraval eller inriktning välj profil om du vet vilken av våra inriktningar du är intresserad av (vi har listat dem nedan). Det är viktigt att valen prioriteras i önskad ordning.
  4. Bekräfta ansökan på webben.
  5. När du fyllt i och bekräftat din ansökan på webben ska du skriva ut och lämna en undertecknad kopia av din ansökan till din studie- och yrkesvägledare.

Om du redan vet att du vill söka till oss kan du använda dig av dessa sökkoder:

På NTI Umeå erbjuder vi gymnasielinjerna el- och energiprogrammet, estetiska programmet, gymnasieingenjör, handels- och administrationsprogrammet och teknikprogrammet. Inom de programmen erbjuder vi fördjupningar inom IT, Design, Gymnasieingenjör, Handel och Teknik.

El- och energiprogrammet – Dator- och kommunikationsteknik – sökkod: EEDAT (NTI IT)

Estetiska programmet – Estetik och media – sökkod: ESEST (NTI Design)

Gymnasieingenjör – Mjukvarudesign – (NTI Gymnasieingenjör)

Handels- och administrationsprogrammet – Handel och service – sökkod: HAHAN (NTI Handel)

Teknikprogrammet – Informations- och medieteknik – sökkod: TEINF (NTI Teknik)

Har du frågor?

Behöver du hjälp att söka till oss, tveka inte att kontakta mig, Petra som är rektor på skolan: petra.norqvist@ntig.se, 076-0015143.

Petra Norqvist

Behöver du hjälp med ditt gymnasieval?

Snackamedsyv.se är en gratis tjänst från AcadeMedia som erbjuder vägledning på ett sätt som passar dig. Våra studie- och yrkesvägledare är bollplank för dig som går i grundskola, gymnasieskola eller är vårdnadshavare. Vill du prata med en SYV via chatt, telefon eller video-samtal boka in dig. Läs mer och boka tid här.