”Jag är väldigt intresserad av spel och kommer satsa på att bli spelutvecklare efter gymnasiet.” Alexander berättar om sina framtidsplaner och hur det är att studera på NTI Gymnasiet.

 

Hur tänkte du när du valde gymnasium?

Jag tänkte mest på mina egna intressen, samtidigt som jag kollade vilka erfarenheter Teknikprogrammet skulle ge mig. Först tänkte jag på natur och ekonomi men jag är väldigt intresserad av spel, så det påverkade också mitt val. Jag ville ha tre riktigt roliga år.

Vad var det främsta anledningen till att du valde just NTI?

När jag var på skuggning, för att se hur en vanlig dag ser ut på NTI, så var jag med på en programmerings lektion. Där fick jag se vad de fokuserade på och vad de lärde sig under lektionen. Nu läser jag programmering, webbutveckling, HTML, Css och jobbar i Java. Efter gymnasiet vill jag bli spelutvecklare, och ju tidigare man lär sig programmering desto bättre.

Vad är ditt bästa tips till en elev som inte vet vad hen ska välja?

Mitt främsta tips är att samla in så mycket info som möjligt om skolan och programmen du är intresserad av. Kolla hemsidorna! Kombinera det med vad du tycker är roligast, men välj inte skola utifrån vad bästisen väljer.

Nu har du ju gått på skolan ett tag. Motsvarar den dina förväntningar?

Ja, absolut! Skolan är precis som jag hade hoppats på. Den är modern, det är hög klass på all elektronik, lärarna i programmering och webbutveckling vet vad de gör och ser till att alla förstår. Det märks tydligt att skolan är väldigt teknikinriktad.