”Programmering är självklart en stor del av programmet, men det är också en del andra tekniska inslag som bygger upp utbildningen.” Natalie berättar om teknikprogrammet på NTI Gymnasiet Umeå och hur det är att studera på skolan.

 

Varför valde du just NTI Gymnasiet? 

– NTI har en härlig atmosfär – klassrummen och korridorerna är platser man vill spendera sin tid i, och lärarna är den här perfekta blandningen mellan roliga och seriösa. Det är viktigt att känna att man inte försvinner i mängden utan har plats för att vara en individ. Gymnasiet ska vara en plats där man vill vara och kan utvecklas. NTI är allt det och mer.

Vad får du lära dig på teknikprogrammet? 

– Programmering är självklart en stor del av programmet, men det är också en del andra tekniska inslag som bygger upp utbildningen. Teknikens roll i samhället växer och det kan vara hjälpsamt att hänga med i svängarna. Lärarna kopplar mycket av det generella innehållet till tekniska områden eller förklarar hur det kan vara till hjälp i framtiden.

Vad är det bästa med din utbildning? 

– Möjligheterna. Det finns så mycket man får chansen att lära sig av lärare som verkligen brinner för det de lär ut. Det gör att man själv blir engagerad i det man håller på med. Studiemiljön ger riktigt bra förutsättningar så länge man bara vill. Teknikprogrammet öppnar även många dörrar för framtiden.

Har du några tips inför gymnasievalet?  

– Undersök noggrant. Lägg tid på att ta reda på vad som finns och om det skulle passa dig. Ställ frågor. Gymnasievalet är inte alltid enkelt att göra, så det är värt att vara väl förberedd.