Leo läser till Gymnasieingenjör på NTI Gymnasiet Umeå. I den här intervjun berättar han mer om skolan och varför han tycker att utbildningen är fantastisk.

 

Varför valde du just NTI Gymnasiet?

Jag hade hört flera bra saker om NTI när jag gick i gymnasiet på Dragonskolan, kvalitet av skollunch, lokaler och deras urval av kurser bland annat. NTI är de enda, såvitt jag vet, som erbjuder något likt TE4 (Gymnasieingenjör i mjukvarudesign) vilket var den största faktorn för mig.

Vad får du göra på TE4?

TE4 handlar om kod och utveckling. Vi gör projektbaserat arbete där vi ska utveckla något enligt lärarnas specifikationer, vi har bland annat gjort spel, en chattbot, en matapp och hemsidor. Utöver det gör vi också andra parallella uppgifter relaterade till utvecklingen, post-mortems, bokanalys samt besök på och från olika företag inom sektorn.

Vad är det bästa med din utbildning?

För mig är det fokuset. Vi har inga vanliga lektioner, det vi gör är utveckling, och inte mycket annat. Om man vill bli bra på något bör man göra det ofta. Om man verkligen gillar kod och utveckling eller om man är som mig, intresserad men osäker på sina förmågor, är TE4 en fantastisk plats att förbättra sina förmågor och ha en hel del kul i processen.

Varför borde andra välja NTI Gymnasiet?

Mer än något annat skulle jag beskriva NTI Gymnasiet som ett skönt ställe. Ett ställe jag inte ser som en tråkig och livlös skolmiljö utan ett ganska härligt ställe där jag blir utbildad. Lärarna har vi konversationer med, och de har ofta liknande intressen som oss. Lokalerna är för det mesta mysiga och ser bra ut. Skolmaten ser jag fram emot varje dag, det är verkligen en ny upplevelse. Slutligen är vår utbildning fantastisk, det bästa med den är bristen på läxa, så när jag kommer hem kan jag verkligen pusta ut och ta det lugnt.

Leo te4