Läs om vår hantering av Covid-19.
Start / Vanliga frågor
Vi finns på Rådhusesplanaden 2 C, mitt i stan, ovanpå Utopia-gallerian.
Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.
Det går ca 200 elever på skolan.
Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.
Vi erbjuder lärarstöd utöver ordinarie undervisning, utifrån behov.
Vi erbjuder tyska, spanska och franska som moderna språk i mån av elevgrupp.
Under din tid hos oss lånar du en bärbar dator. Hela skolan har trädlöst nätverk så att du ska kunna sköta ditt skolarbete med internet som arbetsplats.
Vi har idrott i olika lokaler beroende på vilket tillfälle/tema det är i kursen, vid till exempel bollsport hyr vi Gammlia idrottshall.
Vi erbjuder alla elever lunch på två av stans restauranger: O’Learys och The Greek Grill, i Utopiagallerian.
Vi serverar även frukost på skolan.
Skolan ligger i hjärtat av Umeå så det är enkelt att ta sig hit med buss och tåg. Bor du längre än 6 km från skolan får du ett busskort.
Det varierar beroende på vilka kurser du läser och vilken årskurs du går i. Men man kan som tidigast börja 08.30 och sluta 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa – vissa dagar börjar du och slutar lite tidigare och vissa dagar börjar och slutar du lite senare.
På NTI Gymnasiet tror man på ny teknik som pedagogiskt verktyg. Det innebär för dig som elev att du får arbeta med uppdaterat och aktuellt studiematerial samt att du fostras in i en digital trygghet, vilket idag efterfrågas på arbetsplatser.
Att du som elev ska känna dig trygg i skolan är centralt. Skolan arbetar medvetet med att bevara den goda stämning och värdegrund som finns på skolan. Alla på skolan förväntas vara goda förebilder.
NTI Umeå är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.
En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.
Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.