Varför välja NTI Gymnasiet Umeå?

På NTI Gymnasiet Umeå förbereder vi våra elever för samhällets framtida behov. Den senaste tekniken och forskningen genomsyrar allt vi gör. I en trygg skolmiljö med engagerade lärare får eleverna chansen att utvecklas och växa – både i sina studier och i sin personliga utveckling.

Elevgaranti på NTI Gymnasiet Umeå

På NTI Gymnasiet Umeå har vi elevgaranti. Det innebär att vi garanterar att alla elever har rätt att gå klart sin påbörjade utbildning – oavsett vad som händer.

Engagerade och kunniga lärare

Lärarna på NTI Gymnasiet Umeå är skickliga och erfarna, och har ett nära samarbete med branschen och universitetet för att säkra våra utbildningars relevans. Med sin höga tech-kompetens utmanar och engagerar våra lärare eleverna till att nå sin fulla potential.

Elevernas hälsa och trygghet i centrum

På NTI Gymnasiet Umeå har vi ett väl utbyggt elevhälsoarbete och ett elevhälsoteam som finns tillgängliga skolveckans alla dagar. Vid behov kan alla elever även få lärarstöd utöver ordinarie undervisningstid.
Vi utvärderar systematiskt vår undervisning för att alla elever på skolan ska känna sig trygga och känna att de kan vara sig själva – vilket ger de bästa förutsättningarna för utbildning.

Vi förbereder våra elever för framtiden

Vi på NTI Gymnasiet Umeå vill skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Efter examen är våra elever redo att plugga vidare eller börja arbeta direkt. Oavsett vad de väljer att göra kommer de att ha nytta av sina kunskaper och erfarenheter. Vi är dessutom den enda skolan i Umeå som erbjuder det fjärde tekniska året inom mjukvarudesign och infrastruktur, som ger eleverna en snabbare väg in i IT-branschen som skriker efter kompetens.

Moderna lokaler med tekniken i fokus

På NTI Gymnasiet Umeå vill vi förbereda våra elever för en digitaliserad framtid. Därför får alla elever låna en bärbar dator under sin studietid med de senaste programvarorna som de behöver. Dessutom är våra lokaler väl anpassade efter våra utbildningar med fokus på den senaste tekniken. Vi har till exempel ett toppmodernt makerspace, VR-studio, nätverkslabb och en fullt utrustad fotostudio.

Skolbibliotek

Givetvis har vi ett bibliotek på skolan med en bibliotekarie. Vår bibliotek är fyllt med intressant läsning och finns tillgängligt för alla våra elever.

Idrottsundervisningen

Idrottsundervisningen på NTI Gymnasiet Umeå sker på olika platser och lokaler i närområdet, beroende på vilket tillfälle det är i kursen. Vid till exempel bollsport hyr vi Gammlia Idrottshall. Tack vare detta får eleverna chansen att testa på många olika idrottsformer.

Skolmaten

Eleverna på NTI Gymnasiet Umeå kan äta lunch på några av stans restauranger. Dessutom bjuder vi eleverna på frukost varje dag innan första lektionen startar.