Campus Polacksbacken HT 2020

NTI Gymnasiet Uppsala flyttar till Campus Polacksbacken lagom till höstterminen 2020. Just nu renoveras våra lokaler i den gamla anrika kasernbyggnaden hus 3 på campuset. NTI Gymnasiet kommer att ha våning 1-3 i huset, och ProCivitas Privata Gymnasium kommer husera på våning 4-5.

När renoveringen av våra nya lokaler är klar kommer vi ha en modern skolmiljö med gott utrymme och ett större makerspace, med relevant utrustning för alla våra program. Självklart genomförs renoveringen varsamt för att synliggöra alla de tidstypiska detaljerna som finns i det byggnadsminnesmärkta huset. Bland annat kommer vi att återställa den generösa takhöjden, som tidigare varit dold av låga innertak. Vi kommer också öppna upp de breda, genomgående korridorerna igen, precis som i den ursprungliga byggnaden. De före detta logementen blir till klassrum och i hjärtat av huset placeras café, mötesrum och uppehållsrum för eleverna.

De nya lokalerna innebär också att vi kommer bli grannar med Uppsala Universitet, som är en av våra samarbetspartners. Vid Campus Polacksbacken bedriver universitet bland annat tekniska och datorvetenskaplig forskning. Det är en perfekt miljö för vår skola, och vi ser verkligen fram emot flytten.