Som en del av AcadeMedia följer vi Folkhälsomyndighetens och AcadeMedias riktlinjer gällande Covid-19. För mer information, klicka på knappen bredvid.

Digitalt öppet hus på NTI Gymnasiet Uppsala

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus! Du kan även följa oss på sociala medier för en inblick i vår vardag, länkar finns längst ner.

Innehåll:
Teknikprogrammet | IT-programmet | NaturvetenskapsprogrammetSamhällsvetenskapsprogrammetMusikprogrammetGymnasieingenjörsprogrammet |  VR/AR på NTI | Besök vårt MakerspaceMusik på NTIStudie- och yrkesvägledning online

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim om NTI Teknik

Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba om NTI IT

Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.

Naturvetenskapsprogrammet

Hos oss får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation har en tydlig medieteknisk profil som ger dig en bred repertoar av kunskaper för att du själv ska kunna skapa olika typer av mediala och digitala produktioner.

Musikprogrammet

Söker du en bred högskoleförberedande utbildning inom musikproduktion?På Estetiska programmet med inriktning musik studerar du alltifrån gehörs- och musiklära till ensemblespel och musik- och medieproduktion. Vi ger dig möjlighet till en framtida karriär som ljudtekniker, musikproducent, bildproducent, filmskapare eller redigerare.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Man har ett fokus under hela dagen vilket gör att tiden flyger iväg, delvis också för att det är kul såklart.

- Alvar & Eddie om Gymnasieingenjörsprogrammet

VR/AR på NTI Gymnasiet

Liv berättar om vad VR och AR är för något och hur våra elever får testa på detta.

Besök vårt Makerspace

Musik på NTI

Livestream

Förutom ordinarie öppet hus så livestreamar vi och berättar mer om skolan vid två tillfällen under hösten. Då kan du ställa dina frågor i chatten och träffa elever och personal. Om det inte passar så har vi spelat in en mängd filmer som du kan titta på när du har tid. Du hittar allt lite längre ner på sidan.

Ordinarie öppet hus

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.