Läs om vår hantering av Covid-19.

DIGITALT ÖPPET HUS PÅ NTI GYMNASIET UPPSALA

Här har vi samlat nyttig information för dig – ett digitalt öppet hus!  Passa på att gå en virtuell runda i vår skola och titta på filmerna om våra program och vår skola.

Digitalt öppet hus 27 januari kl. 17-19.

Nyfiken på vår skola? Den 27 januari sänder vi live på Google Meet. Vi startar med en presentation av de olika programmen följt av en gemensam presentation av rektor och SYV. Vi startar sedan om våra presentationer varje halvtimme: kl. 17, 17.30, 18.00 och 18.30. Du är välkommen att hänga på när det passar dig!

NTI Rektor & SYV

NTI Teknik

NTI Natur

NTI Musik

NTI Samhälle

IT-PROGRAMMET

Du kan också chatta med oss direkt – vi bemannar chatten under vårt Öppet Hus.

Virtuell rundtur – alltid öppet!

Innehåll:

Öppet hus

Att besöka skolan på öppet hus är ett bra sätt att ta reda på om skolan är något för dig. På grund av covid-19 tar vi emot ett begränsat antal besökare. Läs mer nedan.

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Prova-på-dag inställt

På våra prova på-dagar får du följa med på lektioner och träffa elever – precis som under en vanlig dag i skolan. Tryck på knappen nedan för mer information!

Gå en virtuell rundtur hos oss!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim läser NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba läser NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Hos oss får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation har en tydlig medieteknisk profil som ger dig en bred repertoar av kunskaper för att du själv ska kunna skapa olika typer av mediala och digitala produktioner.

Musikprogrammet

Vill du bli musiker? Eller vill du bara kombinera ditt intresse för musik med studier? Oavsett får du hos oss en bra grundläggande utbildning som är högskoleförberedande samtidigt som du fördjupar dig i sång och/eller instrument. Och med NTI Gymnasiets fokus på digitalisering och modern teknik har du senaste tekniken för din musikproduktion.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

VR/AR på NTI Gymnasiet

Liv berättar om vad VR och AR är för något och hur våra elever får testa på detta.

Besök vårt Makerspace

Skolmaten på NTI Gymnasiet Uppsala

Hur är maten på NTI Gymnasiet Uppsala? Det får du reda på i filmen nedan!

Livestream

Vi kommer livestreama och berättar mer om skolan vid två tillfällen under hösten. Då kan du ställa dina frågor i chatten och träffa elever och personal. Om det inte passar så har vi spelat in en mängd filmer som du kan titta på när du har tid. Du hittar allt lite längre ner på sidan.

Ordinarie öppet hus

Vanliga frågor om NTI Uppsala

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.