Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus och få chansen att se våra lokaler och ställa dina frågor? Via knappen nedan kan du se mer information och datum - hoppas vi ses!

Prova-på-dag

Prova på att vara elev för en dag hos oss! Det är det bästa sättet att lära känna vår skola och den utbildning du är intresserad av. Läs mer och anmäl dig på knappen nedan.

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik eller inriktning design och produktutveckling. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim läser teknikprogrammet

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

EE: IT & Nätverk

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba läser el- och energiprogrammet

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

NA: Naturvetenskap

På naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

SA: Samhälle & Media

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation har en tydlig medieteknisk profil som ger dig en bred repertoar av kunskaper för att du själv ska kunna skapa olika typer av mediala och digitala produktioner.

ES: Musik

Vill du bli musiker? Eller vill du bara kombinera ditt intresse för musik med studier? Oavsett får du hos oss en bra grundläggande utbildning som är högskoleförberedande samtidigt som du fördjupar dig i sång och/eller instrument. Och med NTI Gymnasiets fokus på digitalisering och modern teknik har du senaste tekniken för din musikproduktion.

Här kan du också se en film med vår musiklärare Camilla som berättar mer om musikprogrammet hos oss.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Du kan även läsa en intervju med Alvar och Eddie som läser till gymnasieingenjör!

stjärnsystem i rymden, bakgrundsbild för NTI gymnasiet.

VR/AR på NTI Gymnasiet

Vår lärare Liv berättar om vad VR och AR är för något och hur våra elever får testa på detta.

PASCO - en av våra framtidssatsningar

Som ett sätt att ligga i framkant vad gäller innovation, teknologi och vetenskap är PASCO en satsning inom NTI Gymnasiet. Det ger eleverna en skjuts in i framtiden, där förståelse för data och information är vår viktigaste resurs. Inom Biologi, kemi och fysik använder NTI Gymnasiet Uppsala sig av PASCO, ett avancerat verktyg där man med hjälp av sensorer samlar in data för att analysera och behandla den. Hör mer om vår satsning i filmen nedan!

närbild på elev vid NTI Gymnasiet Uppsala.

Besök vårt Makerspace

Eleverna kan få utlopp för sin kreativitet i vårt Makerspace, där bara fantasin sätter stopp! Vi har bland annat 3D-skrivare, symaskiner och laser. Kolla in videon nedan för att se vårt Makerspace på NTI Gymnasiet Uppsala.

Skolmaten på NTI Gymnasiet Uppsala

Hur är maten på NTI Gymnasiet Uppsala? Det får du reda på i filmen nedan!

Gemenskap & föreningar på NTI Uppsala

På NTI Gymnasiet Uppsala tror vi på att gemenskap, välmående och trivsel spelar en stor roll för lärandet. Hos oss har eleverna därför flera möjligheter att engagera sig och driva projekt utanför undervisningen, till exempel i Elevkåren eller andra föreningar.

Vanliga frågor om NTI Uppsala

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.