Välkommen till vårt digitala öppet hus!

På denna sida har vi samlat information om vår skola, våra program och annat nyttigt för dig som ska söka till gymnasiet – ett digitalt öppet hus!

GENVÄGAR TILL SIDANS INNEHÅLL

Digitalt öppet hus 4 maj kl. 17-19

Mer information kommer när det närmar sig, håll utkik!
Gör en intresseanmälan för att få en påminnelse om när det är dags.

Om du vill få en inblick i vår vardag kan du följa oss på sociala medier. Länkar finns längst ner på sidan!

Intresseanmälan

Vill du ha mejl med information om våra öppna hus, intervjuer med elever och annat som kan vara bra att veta inför gymnasievalet? Gör en intresseanmälan!

Öppet hus

Under våren kommer vi fortsatt hålla öppet hus digitalt på grund av pandemin. Via knappen nedan kan du se mer information och datum för kommande Öppet Hus.

Prova-på-dag

För tillfället har vi tyvärr pausat våra prova-på-dagar. Läs mer och anmäl ditt intresse via knappen nedan för att få information om när vi kan ta emot dig igen!

Besök vår skola hemifrån

Här kan du se hur vår skola ser ut! Klicka på knappen för att gå en rundtur digitalt på skolan!

Teknikprogrammet

Hos oss kan du plugga teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det är ett högskoleförberedande program och med vårt fokus på digitalisering, tech och programmering är du väl förberedd för framtida studier men också för att jobba direkt inom it-sektorn.

Jim läser NTI Teknik

”Jag har alltid varit teknikintresserad och sysslar mycket med programmeringen på fritiden, sen visste jag att det var NTI jag ville gå på. Vi läser saker som data, nätverksteknik och webbutveckling, vi har även fått lära oss grunderna i C#.”

IT-programmet

El- och energiprogrammet med inriktning på dator- och kommunikationsteknik ger dig möjlighet till att få dubbel behörighet: yrkesexamen och högskolebehörighet. Vi lär dig allt om routrar, switchar, servrar och support så att du är väl förberedd för den breda, föränderliga och internationella IT- branschen. Med fördjupningen INFRASTRUCTURE får du även kunskap inom fibersvetsning, kundservice och nätverksadministration samt möjlighet till utlandspraktik.

Ebba läser NTI IT

”Jag lär mig något nytt varje dag, inte minst om programmering och webbutveckling. Ibland känns det som att jag inte hänger med, men då finns lärarna alltid där och anpassar undervisningen så att jag förstår.”

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Hos oss får du lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt och möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Vi samarbetar med näringsliv och högre utbildning vilket kommer att både utmana dig och göra dig väl förberedd för framtiden. Väljer du vårt Naturvetenskapsprogram får du full behörighet till högre utbildning, såsom läkare och ingenjör.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation har en tydlig medieteknisk profil som ger dig en bred repertoar av kunskaper för att du själv ska kunna skapa olika typer av mediala och digitala produktioner.

Musikprogrammet

Vill du bli musiker? Eller vill du bara kombinera ditt intresse för musik med studier? Oavsett får du hos oss en bra grundläggande utbildning som är högskoleförberedande samtidigt som du fördjupar dig i sång och/eller instrument. Och med NTI Gymnasiets fokus på digitalisering och modern teknik har du senaste tekniken för din musikproduktion.

På vår Youtube-kanal kan du också se en film med vår musiklärare Camilla som berättar mer om musikprogrammet.

Gymnasieingenjörsprogrammet

Gymnasieingenjörsprogrammet är en ettårig eftergymnasial utbildning, även kallat tekniskt fjärde år, med profilen Informationsteknik och utgång i mjukvarudesign. En fjärdedel av utbildningen genomförs hos ett av våra samarbetsföretag, vilket ger dig en unik möjlighet att etablera dig inom branschen.

Du kan även läsa en intervju med Alvar och Eddie som läser till gymnasieingenjör!

VR/AR på NTI Gymnasiet

Vår lärare Liv berättar om vad VR och AR är för något och hur våra elever får testa på detta.

PASCO - en av våra framtidssatsningar

Som ett sätt att ligga i framkant vad gäller innovation, teknologi och vetenskap är PASCO en satsning inom NTI Gymnasiet. Det ger eleverna en skjuts in i framtiden, där förståelse för data och information är vår viktigaste resurs. Inom Biologi, kemi och fysik använder NTI Gymnasiet Uppsala sig av PASCO, ett avancerat verktyg där man med hjälp av sensorer samlar in data för att analysera och behandla den. Hör mer om vår satsning i filmen nedan!

Besök vårt Makerspace

Eleverna kan få utlopp för sin kreativitet i vårt Makerspace, där bara fantasin sätter stopp! Vi har bland annat 3D-skrivare, symaskiner och laser. Kolla in videon nedan för att se vårt Makerspace på NTI Gymnasiet Uppsala.

Skolmaten på NTI Gymnasiet Uppsala

Hur är maten på NTI Gymnasiet Uppsala? Det får du reda på i filmen nedan!

Vanliga frågor om NTI Uppsala

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Snacka med SYV Online!

Snacka med SYV är en gratis online-tjänst för dig som vill prata med en SYV antingen via chatt, videosamtal eller telefon. Klicka på knappen nedan för att komma till tjänsten.