Hösten 2020 planeras flytten för NTI Uppsala till den gamla kasernbyggnaden Hus 3 på Campus Polacksbacken till en helt ny och modern utbildningsmiljö för NTI Gymnasiet och ProCivitas.

Ombyggnationen av Hus 3 ska skapa en effektiv och dynamisk miljö som uppfyller dagens krav på moderna utbildningslokaler. Stor vikt kommer att läggas på att bevara och synliggöra de tidstypiska detaljer som finns kvar i det byggnadsminnesmärkta huset. Det innebär bland annat att den ursprungliga planlösningen och generösa takhöjden återställs, och att de breda genomgående korridorerna utmed fasaden öppnas upp igen. De före detta logementen blir till klassrum och i hjärtat av huset placeras café, mötesrum och uppehållsrum för eleverna.

Etableringen i de nya lokalerna och i Uppsala är ett led i AcadeMedias tillväxtstrategi inom gymnasiesegmentet, med kvalitet och eleverna i fokus. Nu flyttar NTI Gymnasiet till attraktiva lokaler i närhet till Uppsala universitets tekniska och datorvetenskapliga forskning och utbildning samtidigt som Procivitas får möjlighet att etablera sig i Sveriges fjärde största stad i en innovativ campusmiljö med bästa läge. Ombyggnationen planeras att starta i juni 2019 och vara färdigställd i augusti 2020.