NTI Uppsala har äntligen blivit med i Mikrotik Academy Program

Inför höstterminen 2019 kan vi meddela alla våra elever på Nätverksprogrammet att vi nu kan erbjuda dem certifiering för Mikrotik och Router OS. Mikrotik är en ledande lettisk tillverkare av nätverksutrustning som kanske inte är lika välkänd hos oss som flera av de amerikanska konkurrenterna. Eftersom Mikrotik prioriterar att följa etablerade standarder och terminologi så har det visat sig att deras utrustning är utmärkta pedagogiska redskap där eleverna inte bara får lära sig hur man ställer in saker, utan även vad olika protokoll och teknologier heter bortom varumärken och säljbroschyrernas blomsterspråk.

Att sedan deras verktyg är användarvänliga och smidiga innebär ju knappast något hinder i undervisningen.