Läs om vår hantering av Covid-19.

Vanliga frågor om NTI Uppsala

Var ligger skolan?

Med start höstterminen 2020 finns vi i nyrenoverade lokaler på Campus Polacksbacken i Uppsala. Du tar dig enkelt till skolan via buss med någon av följande linjer:

• 4, 12 – hållplats Polacksbacken
  • 1 – hållplats Lundellska skolan
  • 3, 8, 11 – hållplats Grindstugan
  • 100, 101, 107, 188 – hållplats Uppsala Science Park

Förutom moderna, större lokaler är vi också glada över att vara grannar med Uppsala Universitet, en av våra samarbetspartners. Här kan du läsa mer om vår flytt till Polacksbacken.

Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

Hur många elever går på skolan?

Det går ca 470 elever på skolan.

Hur många elever går det på de olika programmen?

Vi erbjuder 32 platser på våra teoretiska program och 26 platser på de yrkesförberedande programmen.

Hur ser schemat ut?

Skoldagen börjar 8.30 och slutar 16.30. Sedan kan schemat variera beroende på klass och dag. Ibland börjar man tidigt och slutar tidigt, ibland börjar man senare och slutar lite senare.

Vanligast är att man har två 80-minuterslektioner per ämne, och schemat är traditionellt utan håltimmar.

Vilka språk erbjuder skolan?

Vi erbjuder tyskafranskajapanska och spanska som moderna språk.

Var har jag idrott?

Beroende på årstid och moment kan det variera:

I närheten av skolan finns många platser för utomhusidrott, orientering i terräng. För inomhussporter och träningspass brukar vi vara på på Svandammshallarna, för tennis/badminton är vi på Uppsala Tennisklubb och för skridskor är vi på Studenternas IP.

Vi planerar även för ett gym i skolans källarplan, där vi just nu har fina omklädningsrum.

Har skolan en matsal?

Ja, vi har en egen KRAV-märkt matsal med catering från Svea Cater. Det finns även ett skolcafé på skolan.

Vi satsar mycket på god och näringsriktig mat. Klicka här för att se en film om vår matsal.

Får jag busskort av skolan?

Det är kommunen som avgör om man får busskort. Regeln brukar vara att man ska bo 6 km från skolan för att få busskort.

Vad får jag för dator?

I år är det HP, tidigare år har det varierat.

Erbjuder skolan läxhjälp?

Ja, vi har läxhjälp på måndagar mellan kl. 15.00 – 17.00.

Varför ska jag välja NTI Gymnasiet Uppsala?

Den goda stämningen mellan elever, lärare och övrig personal på skolan är något som våra elever lyfter fram som ett av de främsta argumenten till att välja NTI Gymnasiet Uppsala. Man blir accepterad för den man är. Vi har hög kvalitet på utbildningarna, engagerade lärare, fina lokaler och en välorganiserad ledning. Allt det man som elev ska kräva av en modern gymnasieskola.

NTI Gymnasiet Uppsala är en skola där du får möjlighet att vara kreativ och nytänkande, där nyfikenheten leder dig framåt. Lärarna är engagerade och kunniga och har alltid fokus på elevernas bästa.

Är NTI Uppsala en friskola?

NTI Uppsala är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

Vad är en friskola?

En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria.

Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempel innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.